Автор: Мирослава Радиева

В навечерието на отбелязване 145 години от гибелта на Апостола и във връзка с извънкласните мероприятия в чест на Левски, на 15.02.2018 г. от 10.30 ч. в храм „Св. цар Борис “ се проведе занятие по математика с ученици от клуб „Млад журналист“ при Начално училище „Васил Левски“ и учениците Симона Райкова и Станимир Костадинов от школата по математика към храма с ръководител Дечко Дяков.

Целта на срещата бе чрез съвместните дейности на децата от началното училище и децата от школата да се разширят и повишат познанията им по математика, както и да се подобрят  уменията им за работа в екип. Математическото занятие, което се проведе включваше задачи от раздели „Числа“, „Равнинни фигури“ и „Текстови задачи“ във вид на тест със състезателен елемент. На място се сформираха две групи с децата от клуба, а представителите от школата бяха техни ментори. Тестовите задачи бяха съобразени с учебната програма и учебното съдържание по математика за четвърти клас и изготвени от преподавателя от школата. При решаването на задачите учениците показаха бързина, точност, съобразителност и логичност при даване на отговорите. След занятието се проведе кратко обобщение на резултатите от двата отбора, а децата получиха ценни съвети от менторите. Независимо, че имаше допуснати грешки при решаването на задачите, учениците от НУ „Васил Левски“ се представиха достойно и защитиха заветните слова на Апостола: „Не трябват думи, а дела“.

Повече подробности за проведената среща ще бъдат публикувани във втори брой на училищния вестник „Детско слово“.

Изказваме благодарност на председателя на църковното настоятелство отец Добромир Георгиев и на ръководителя на школата по математика към храма за съдействието, организацията и предоставените награди за участниците.

Реклама