ВАРНЕНСКА И ВЕЛИКОПРЕСЛАВСКА МИТРОПОЛИЯ

ЦЪРКОВЕН БЮЛЕТИН

на енорията при храм „Св. цар Борис“ – гр. Варна

  № 34/ м. април, май 2014 г.


ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

„Всичко мога чрез Иисуса Христа, Който ме укрепява!“(Фил. 4:13)

През месец април отбелязахме Вход Господен в Йерусалим- Цветница. Големият християнски празник Великден посрещнахме с отслужването на Света Божествена Литургия.

Месец май продължи празнично за нас, защото отбелязохме своя храмов празник на 2-ри май. Отец Антон от Пловдивска епархия беше наш гост и съслужи св. Божествена литургия заедно с енорийските ни свещеници. След празничен водосвет бе осветен първия по рода си в нашата епархия новопостроен баптистериум в двора на храма ни. Две кръщенета бяха направени веднага след освещаването. Приветствено слово изнесе кметът на район Аспарухово г-н Йордан Николов.

Празнична програма изнесоха кварталния хор за народни песни „Авлига“ и хорът за стари градски песни „Аспаруховски бриз“. На християните бе раздаден рибен курбан, а футболният отбор „Юнак” отбеляза своята втора годишнина като се почерпиха с торта.

Света литургия беше отслужена и по случай Гергьовден на 6 май и последвана от благодарствен молебен от именниците. По традиция беше осветен и раздаден курбан на всички присъстващи.

На 25 май с тържество беше закрита учебната година в неделното ни училище. Децата от първа група изнесоха рецитал, а с децата от втора група беше разиграна викторина. Всяко дете получи свидетелство за участие в неделно детско училище. За участниците имаше подаръци, а накрая всички се почерпиха със сладолед. Благодарим на учителките Добринка Иванова-Неделчева, Маргарита Врангалова и Юлиана Станева за тяхната любов и всеотдайност, за грижите и възпитанието на нашите деца в православната вяра.

Света Божествена Литургия беше отслужена в храма по случай празника Възнесение на 29 май.

През месец май беше извършено последование в дните от 12 до18 май. Информираме желаещите да се запишат за последование, че следващото ще започне на 23 юни.

Църковното настоятелство отправя благодарности на цялата енория за това, че откликна на призива на о.Добромир за събиране на продукти и храна за подпомагане на центъра за духовно обгрижване на наркозависими към храма. Бог да ви благослови!

Изказваме благодарности и на целия клир, за това че продължават да ни радват със своите източно-църковни песнопения.

Информираме ви, че започна подписка за изграждането на нов православен храм в кв. Аспарухово. Призоваваме всеки, който иска храма да се съгради и пребъде вовеки, да се включи в подписката, която може да намерите в храма.

Благодарим на всички, които дават своя принос за храма чрез десятъка. Както е писано:

“Всеки да дава, както е решил в сърцето си, не с неохота и не от принуждение; защото Бог люби онзи, който дава на драго сърце” (II Коринтяни 9:7).

31.05.2014 г.                    От Църковното настоятелство

гр. Варна                         при храм „Свети цар Борис”

Реклама