Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи св. Божествена литургия в храм “Свети цар Борис ″ във варненския квартал “Аспарухово”. Това е първата му служба във варненски храм извън главната епархийска църква, с което започват срещите му с вярващите и свещениците в града. В съслужение с енорийското свещенство бяха и духовници от други енории. Посещението на новия кириарх се превърна в своеобразен празник за християните от енорията, както и за целия квартал Аспарухово.

По време на службата бяха подстригани за иподякони петима души. След края на евхаристията митр. Йоан благослови детския футболен отбор към енорията – ФК „Юнак“, като получи подарък фланелка на тима. Владиката се запозна с църковните настоятели, информира се за дейността на неделното училище, като също така посети и благослови Православния център за духовно обгрижване на наркозависими младежи.

След това дядо Йоан имаше среща с местната власт, в лицето на кмета на кв. Аспарухово г-н Йордан Николов, освен това се запозна и с дейността на местното читалище „Просвета“. Всички заедно посетиха и петното, което община Варна одобри за построяването на нов храм в квартала.

Видео от постригването на новите иподякони:

Фотогалерия от днес:

Реклама