ВАРНЕНСКА И ВЕЛИКОПРЕСЛАВСКА МИТРОПОЛИЯ

ЦЪРКОВЕН БЮЛЕТИН

на енорията при храм „Св. цар Борис“ – гр. Варна

  № 31/ м. септември, октомври 2013 г.


През изминалите два месеца посрещнахме Църковната нова година (1-ви септември), както и редица празници, сред които Рождество на Пресвета Богородица, Покров Богородичен, Св. Йоан Рилски, Димитровден и Кръстовден, последният отбелязан с литийно шествие до Св. Кръст в началото на кв. Аспарухово.

С Водосвет беше отбелязано началото на новата учебна година в Неделното ни училище. От тази година децата ще бъдат разделени на две групи – до 8 г. и над 8 г. Занятията започват всяка неделя веднага след приключване на Светата Литургия. Заповядайте с вашите деца и внуци!

Вече влезе в експлоатация новата тоалетна в двора на храма, построена чрез дарения. Освен това успешно беше извършена дезинсекция в храма в края на м. септември.

Енорийският футболен отбор „Юнак” продължава да ни радва с успехи. Вече 60 деца тренират в отбора. Те са разделени на четири възрастови групи. На Зонален турнир на Североизточна България, момчетата, родени през 2002г. достигнаха до 4-то място в надпреварата с още 9 отбора. Всички желаещи могат да присъстват на тренировките на бъдещите професионални футболисти, провеждащи се всеки ден, от 9 ч. и от 15 ч.

02.11.2013 г.                                       От Църковното настоятелство

гр. Варна                                             при храм „Свети цар Борис”

 

Реклама