ВАРНЕНСКА И ВЕЛИКОПРЕСЛАВСКА МИТРОПОЛИЯ

ЦЪРКОВЕН БЮЛЕТИН

на енорията при храм „Св. цар Борис“ – гр. Варна

  № 30/ м. август 2013 г.


През изминалия месец отбелязахме големият празник Свето Успение Богородично (15 Август) с празнична Света литургия. По традиция, в началото на месеца беше отслужено и последование с Киприянови молитви против магии, уроки, лоши езици и болести. През месец август, в храма ни са направени 3 Венчавки и 25 Кръщения.

Напомняме, че по случай празника Кръстовден (14 Септември) ще бъде отслужена литургия, последвана от литийно шествие до Св. Кръст в началото на кв. Аспарухово.

По случай предстоящото начало на новата учебна година, пожелаваме на всички ученици и учители Божието благословение да бъде с вас. Нека Бог озари пътя ви!

В тази връзка Ви уведомяваме, че занятията в неделното училище се подновяват на 6-ти Октомври. Всички желаещи вече могат да запишат своите деца и внуци за новата учебна година в училището.

От името на Църковното настоятелство, Ви уведомяваме, че поради необходимост от дезинсекция, храмът ще бъде затворен от 23-ти до 29-ти септември, включително.

С голяма радост съобщаваме, че нашият духовен брат Димитър Георгиев, отговорник в ПЦДОН „Св. Боян Енравота-първомъченик български” започна своето обучение по Богословие в гр. София. Нека Бог го подкрепя и напътства!

Продължава благоустройството и облагородяването на храма ни. Ремонтните дейности текат и в момента. Изказваме сърдечни благодарности на семейство Емил и Соня Мицови от фирма „Флуида”ООД, които дариха 6000лв. за изграждането на нова тоалетна и мръсен канал, както и за измазването на храма. Господ да ги благослови и многократно да умножи техния дар!

Неделното ни училище също е в подобрен вид за новата учебна година. Сърдечни благодарности на г-н Симеон Братанов, дарил 400лв. за неделното училище. Благодарим и на всички братя и сестри, оставили своята лепта в кутията за дарения. Набраната сума е 350лв. Средствата бяха използвани за поставянето на ламинат и закупуване на нови мебели, необходими за провеждане на учебните занятия. Благодарим на всички дарители, включили се с помощ за довършителните работи в неделното училище. Нека Божието благословение да е с тях!

Изказваме благодарност и на всички момчета от ПЦДОН „Св. Боян Енравота-първомъченик български” за всекидневната помощ, която оказват на храма ни. Бог да Ви благослови и направлява в пътя Ви!

31.08.2013 г.                     От Църковното настоятелство

гр. Варна                          при храм „Свети цар Борис“

Реклама