ВАРНЕНСКА И ВЕЛИКОПРЕСЛАВСКА МИТРОПОЛИЯ

ЦЪРКОВЕН БЮЛЕТИН

на енорията при храм „Св. цар Борис“ – гр. Варна

  № 29/ м. юни, юли 2013 г.


През месец юни отбелязахме празниците Възнесение Господне (13.06) и Петдесетница (23.06). Освен това традиционно бе извършено Последование с Киприянови молитви.

Радостни сме да съобщим, че през изминалия месец юли в нашият храм бяха извършени 25 Кръщенета и едно обручение на членове на нашата енория. Бог да ги пази!

Продължават успешните изяви на енорийския детски футболен клуб „Юнак”. През изминалият месец, членове на клуба участваха в международния турнир по плажен футбол в Шкорпиловци, като се отличиха с челни места. На 30.07 (вторник) предстои футболна среща с руски футболен отбор край Камчия. Програмата на отбора продължава с участие в турнира „Evima Kids Albena 2013”, започващ на 10-ти август. Желаем им успех!

През изминалите месеци, бяха облагородени градинките в двора на храма ни, благодарение на леля Нейка, отговаряща за тяхното поддържане.

През следващата седмица започват довършителните дейности по изповедалнята и новата тоалетната в храма.

Продължава събирането на дрехи за хора в затруднено положение. Желаещите да помогнат, могат да оставят своите дарения в храма.

С прискърбие съобщаваме, че на 9 юли внезапно се престави в Господа Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит д-р Кирил. Страдаме за тежката раздяла с личността на дядо Владика и молитвено се уповаваме на Бог да упокои душата му в селенията на праведните!

27.07.2013 г.                    От Църковното настоятелство

гр. Варна                         при храм „Свети цар Борис”

Реклама