ВАРНЕНСКА И ВЕЛИКОПРЕСЛАВСКА МИТРОПОЛИЯ

ЦЪРКОВЕН БЮЛЕТИН

на енорията при храм „Св. цар Борис“ – гр. Варна

  № 28/ м. май 2013 г.


ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

Програмата на църковните богослужения, по време на Страстната седмица, включваше Последование с Василиеви и Киприянови молитви на Велики Понеделник, Велики Вторник и Велика Сряда . Василиева Литургия и Великият Маслосвет на Велики Четвъртък, бяха последвани от четене на 12-те Евангелия вечерта на същия ден. Велики Петък беше посрещнат с Царски Часове и изнасяне на Плащеницата, а вечерта приключи с Опело Христово. На Велика Събота, сутринта, беше отслужена Василиева Литургия, а в полунощ, след Света Литургия, имахме щастието да си кажем „Христос Воскресе”, посрещайки благодатния огън и отбелязвайки празника с обиколка на храма.

Подготовката за светлия празник Възкресение Христово започна още от Вход Господен – Цветница, когато гост в храма беше г-н Волен Сидеров, от когото получихме 2000 лв. дарение за храма и неделното ни училище.

Празникът Гергьовден, беше посрещнат на 6-ти май с отслужване на Божествена Света Литургия.

Поради съвпадане на 2-ри май със Страстната седмица, храмовият празник тази година беше посрещнат на 9-ти май с отслужване на Света Литургия в съслужение на свещеници от Варненска и Великопреславска епархия. Гости на празника бяха членовете на хор „Аспаруховски бриз” към Народно читалище „Просвета” в кв. Аспарухово, които изнесоха кратък концерт. Настоятелите на читалището, с председател Любка Тодорова поднесоха подаръци за Неделното училище към храма ни и получиха грамота от църковното ни настоятелство за приноса си към начинанията на енорията. По традиция беше отслужен благодарствен молебен и присъстващите бяха почерпени. Освен това бяха раздадени информационни материали за историяна на храма ни, както и икони на Свети цар Борис.

Радваме се да съобщим, че продължават да се четат молитвите за задомяване, всяка неделя след литургия, в резултат на което, по Божията милост, вече бяха направени две обручения и една сватба в нашия храм през месец май.

Благодарим на всички, включили се в организацията на храмовия празник, всички дарители, братя и сестри, които поддържат храма.

БОГ ДА ВИ БЛАГОСЛОВИ !

31.05.2013 г.                              От Църковното настоятелство
гр. Варна                                   при храм „Свети цар Борис”

Реклама