ВАРНЕНСКА И ВЕЛИКОПРЕСЛАВСКА МИТРОПОЛИЯ

ЦЪРКОВЕН БЮЛЕТИН

на енорията при храм „Св. цар Борис“ – гр. Варна

  № 26/ м. януари, февруари 2013 г.


Църковното настоятелство при храм „Свети цар Борис” честити на всички християни от енорията избора на новия български патриарх – Неофит. Достоен! Радвайте се!

По Божия воля в края на месец януари бе завършено Неделното училище при нашия храм „Свети цар Борис“, наречено на Светия Климент Охридски и имащо за задача да просвети децата от енорията във вечните и свети Христови истини. За построяване на училището особена заслуга има предстоятелят на храма свещеноиконом Добромир Георгиев и основният дарител „Флуида“ ООД. Междувременно бе излят от бетон и корпусът на баптистериума в двора на храма, заслугата е на фирма „Девня Трейд” и нейният собственик г-н Светлин Савов.

Строителната дейност продължава, като вече е пред завършване канцеларията на свещениците. Също така бе променено местоположението на детската площадка, поставени бяха нови пейки, надписи на храма и училището, така че ще посрещнем пролетта с изцяло обновен вид.

В новата материална база вече се провеждат часовете на Неделното училище с децата след Света литургия от 11.00 ч, а също така всеки четвъртък от 18,00 ч и беседите по Духовно обгрижване, които се радват на голяма посещаемост от членове на Църквата, както от нашата така и от други енории.

На 24.02.2013 г. (неделя) след Литургия бе избран за старши иподякон – Александър, за да поддържа добър порядък в олтара по време на служба.

Обръщаме се към всички християни , които имат възможност да подпомогнат с парични дарения строителните дейности да го направят, за да завършим замисленото. Благодарим на дарителите!

28.02.2013 год.                    От Църковното настоятелство

гр. Варна                               при храм „Свети цар Борис”

Реклама