ВАРНЕНСКА И ВЕЛИКОПРЕСЛАВСКА МИТРОПОЛИЯ

ЦЪРКОВЕН БЮЛЕТИН

на енорията при храм „Св. цар Борис“ – гр. Варна

  № 25/ м. декември 2012 г.


На 01.12.2012 г. Църковното настоятелство при храм „Свети цар Борис” тържествено представи енорийския детски футболен отбор „Юнак”. На младите спортисти бяха раздадени екипи от Негово Високопреосвещенство Варненският митрополит Кирил, който е и кръстник на отбора. На тържеството, на игрището на Техническия университет, присъстваха официални лица начело с кмета на район „Аспарухово” г-н Йордан Николов. Това е първият в страната детски футболен отбор, организиран и спонсориран от енорията на православен храм. За осъществяване на тази благородна идея особени заслуги има треньорът на отбора, християнинът г-н Валери Целов. Първата изява на нашият футболен отбор бе по случай празника Рождество Христово, като на 22.12.2012 г. бе проведен благотворителен футболен турнир под надслов – „Да изградим новия храм на Варна” организиран и финансиран от Църковното настоятелство при храм „Свети цар Борис”. В турнира участие взеха ФК ”Юнак”, ПФК ”Черно море”, ПФК ”Спартак”, ФК ”Варна”, ФК ”Делфин”. Първо място спечели ПФК ”Спартак”, на второ място се класира ФК”Юнак.

Да пожелаем на младите футболисти още спортни успехи!

Енорията при храм „Свети цар Борис” отбеляза християнският празник Рождество Христово с тържествена света Литургия. След нея за празничното настроение се погрижи хор „Авлига” и навреме пристигналият Дядо Коледа, пред когото децата от Неделното училище рецитираха и пяха за да заслужат подаръците, които той раздаде. Подаръци заслужиха и участвалите в традиционната Коледна викторина.

Църковното настоятелство уверява християните от енорията, че до края на м.януари 2013 година сградата на Неделното училище ще бъде завършена и децата ще се учат на християнските истини в двора на храма.

31.12.2012 г.                                 От Църковното настоятелство

гр. Варна

Реклама