ВАРНЕНСКА И ВЕЛИКОПРЕСЛАВСКА МИТРОПОЛИЯ

ЦЪРКОВЕН БЮЛЕТИН

на енорията при храм „Св. цар Борис“ – гр. Варна

  № 24/ м. ноември 2012 г.


На 11 ноември 2012 г. (неделя) бяха проведени избори за църковни настоятели при енорията на храм „Свети цар Борис” в кв. Аспарухово, гр. Варна. За настоятели бяха избрани г-н Емил Мицов, г-н Тихомир Бинев, г-н Мартин Димитров, г-жа д-р Мариана Христова, г-жа Добринка Неделчева и г-н Георги Пенчев.

Църковното настоятелство взе решение до изграждането на монолитно неделно училище и трапезария, с оглед нуждите на децата да бъде изградена временна дървена постройка, в която ще бъдат водени учебните занимания. Към нея ще бъде издигната и пристройка, под която ще се събират християните след неделната света литургия за беседи и общуване. Постройката е временна и материалите вложени в нея ще могат да се използват при бъдещия строеж на монолитната сграда. Започна и изграждането на канцелария и изповедалня към сградата на храма за нуждите на свещениците и миряните.

Във връзка с блажената кончина на Негово светейшество патриарх Максим и траура по този повод, за първи път от 15 години насам бе отложено празненството за Деня на християнското семейство и младеж.

30.11.2012 г.                      От Църковното настоятелство