ВАРНЕНСКА И ВЕЛИКОПРЕСЛАВСКА МИТРОПОЛИЯ

ЦЪРКОВЕН БЮЛЕТИН

на енорията при храм „Св. цар Борис“ – гр. Варна

  № 23/ м. септември 2012 г.


През изминалия м. септември Църковното настоятелство организира и осъществи смяната на кръста върху камбанарията на храма с нов по красив и светещ. Извършен бе и ремонт на напуканите части, които падаха върху покрива и двора.

Закупени бяха и дърва за огрев през зимния период.

Осъществен бе контакт и бе постигнато споразумение с варненските рокери от клуб „Диви деца” за провеждането на мероприятия, в които да участваме заедно. Споразумението е благословено от Варненския митрополит Кирил.

Християни от енорията посетиха о. Георги от с. Жегларци, където всеки чу напътствени слова за своя духовен живот и взе участие в св. Литургия.

От 5 до 9 септември бе осъществено традиционото поклоническо пътуване до скита „Покров Богородичен” край гр.Калофер за осигуряване на дърва за огрев. Пътуването бе организирано и водено от о. Георги Фотакиев.

В литийното шествие от храма до Православния кръст в кв.”Аспарухово” на 14 септември – Кръстов ден участие взеха не само християни от енорията, но и рокери от клуб „Диви деца”. Митрополит Кирил отслужи водосвет пред Кръста в който участие взеха и чуждестранни гости на Седмица на православната книга.

Неделното училище към храма започва своите занятия на 30 септември. Каним родителите да запишат своите деца.

30.09.2012 г.                              Църковно настоятелство

гр. Варна                                    към храм „Свети цар Борис”

Реклама