ВАРНЕНСКА И ВЕЛИКОПРЕСЛАВСКА МИТРОПОЛИЯ

ЦЪРКОВЕН БЮЛЕТИН

на енорията при храм „Св. цар Борис“ – гр. Варна

  № 19/ м. септември, октомври 2011 г.


През месец септември млади хора от енорията и от ПЦДОН водени от о. Георги Фотакиев посетиха и подпомогнаха манастира в гр. Калофер, което вече се превърна в традиция.

По време на Седмицата на православната книга наши младежи подпомагаха Базара на книгата, където съветваха гражданите каква литература да си закупят. Като наше съучастие в организацията на това основно събитие за епархията е и подпомагане настаняването на гостите от страната и чужбина в хотели на Златни пясъци. Наши енориаши се възползваха от възможноста дадена им от организаторите на Седмицата на православната книга и посетиха гр. Созопол, за да се поклонят на мощите на Св. Йоан Кръстител.

Църковното настоятелство организира почистването и пребоядисването на Кръста находящ се на входа на кв. Аспарухово и му постави паметна мраморна плоча. На Кръстовден – 14 септември като всяка година, литийно шествие се поклони на честния кръст .

През месец октомври храм „Св. Троица” в с. Константиново със своята енория премина под ръководството на о. Георги Фотакиев и така енориите на нашите свещеници станаха шест, което е оценка и за тяхната духовна и административна работа.

През същия месец бе пребоядисан притвора на храм „Свети цар Борис”, а особено важно е, че благодарение на дарител бяха осигурени средства и започна ремонта на гробищния храм „Св. Николай Чудотворец” в кв. Аспарухово. Ремонтът и реконструкцията ще бъдат извършени от майстор Боян Банчев.

Закупени бяха 10 куб. метра дърва за парното в храма, с което бе осигурено отоплението през зимата.

Одобрено бе от Митрополит Кирил и Епархийския съвет Църковното настоятелство за новия храм в кв.”Аспарухово” в следния състав:

1. Председател – свещеноиконом Добромир Георгиев

2. Паню Панев – бизнесмен

3. Атанас Ганчев – архитект

4. Цветан Захариев – адвокат

5. Соня Мицова – управител на фирма

6. Любка Тодорова – секретар на читалище „Просвета”

7. Александрина Величкова – директор на ОУ „Капитан Петко войвода”

Да пожелаем успех на църковните настоятели в изграждането на новия Аспаруховски храм !

31.10.2011 г.                         Църковно настоятелство

гр.Варна                               при храм „Св. цар Борис”

Реклама