Варненска и Великопреславска св. митрополия, Обществен комитет за православни ценности и традиции „Св. Цар Борис Михаил” и Църковното настоятелство при храм „Св. Цар Борис”, организираха вчера в зала „Пленарна” на Община Варна представяне на книгата „Петър Дънов и Ванга – пророци и предтечи на антихриста”.

Гост-лектор беше авторът на книгата Негово Всепреподобие йеромонах Висарион, брат и втори епитроп на българския светогорски манастир „Св. Георги Зограф” – Атон. О. Висарион засегна основни акценти от учението на Петър Дънов, като подчерта, че то няма нищо общо с християнството. За феномена Ванга авторът на книгата изрази мнение, че тя е била преди всичко жертва на бесовските сили и е достойна за окайване жена.

След представянето йеромонах Висарион отговори на въпросите на аудиторията, сред която имаше доста представители на Бялото братство, които бурно изразиха своето несъгласие с изобличителните думи на йеромонаха. О. Висарион от своя страна, освен висока компетентност по разискваната тематика, демонстрира и перфектно поведение спрямо провокациите на дъновистите, като спокойно изложи своите разяснителни тези  и защити православната гледна точка по повдигнатите въпроси.

снимки: Тихомир Бинев

Реклама