ВАРНЕНСКА И ВЕЛИКОПРЕСЛАВСКА МИТРОПОЛИЯ

ЦЪРКОВЕН БЮЛЕТИН

на енорията при храм „Св. цар Борис“ – гр. Варна

  № 17/ м. април 2011 г.


ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ !

Църковното настоятелство при храм „Свети Цар Борис” поздравява всички християни от енорията с най – светлия ни празник, празника на празниците – Възкресение Христово.

През изминалия период Църковното настоятелство бе проверено от Инспекцията по труда – гр. Варна, която излезе със заключение, че документите са изрядни и дължимите вноски се внасят в срок.

Организирано бе за втори път засаждане на дръвчета съвместно с Горско стопанство – Варна в местноста „Джанавара” , за съжаление поради дъждовното време инициативата не се състоя. Ще бъде направен нов опит през м. май.

За радост на цялата енория, о. Георги Фотакиев бе обявен от специална обществена комисия за един от Достойните българи за 2010 година.

Както всяка година, така и тази Църковното настоятелство проведе различни мероприятия по случай, Възкресение Христово. Бяха прожектирани православни филми в храма по време на постите, с цел духовно укрепване, група млади християни водени от д-р Христова и д-р Петкова посещаваха Онкологичната болница в квартала, като подготвиха подаръци за болните и създадоха възможност за всеки желаещ да се изповяда и причасти.

Храмът и дворът бяха основно почистени, подготвени бяха осветление и озвучаване, а надписът на голямата рекламна табела, бе коригиран според традицията на БПЦ. Църковното настоятелство прие да се направи кратко обръщение, към енорията по случай празника и да бъдат раздадени рекламни листчета с името на църковния сайт в интернет.

Църковното Настоятелство подготвя провеждането на храмовия празник – деня на Свети Цар Борис – Михаил, който за разлика от други години ще се състои на 1 май 2011 г., за да може нашата енория да бъде посетена от Варненския и Великопреславски митрополит д-р Кирил. Наши гости ще бъдат областния управител г-н Симеонов и районият кмет г-н Караденчев. Създадена е организация за провеждането на специална празнична програма.

27.04.2011 г.                       От Църковното настоятелство

гр. Варна

Реклама