Автор: Нели Манева

По покана на енорийските свещеници при храм „Св. Цар Борис – Михаил” – гр. Варна  в края на месец октомври ни  гостуваха Игумен Агатангел (Белих) от Мисионерския отдел на Руската православна църква и Олег Куракулов,  преподавател по Закон Божий в Православна школа – пансион „Плесково”. Срещата с представителите на РПЦ се проведе на  27.10.2010 в храм „Св. Цар Борис-Михаил”. По време на беседата  игумен Агатангел сподели интересни моменти от своя живот в неотдавна започналата под негово ръководство мисия в Якутия (Сибир).

Посредством презентацията си успя да заинтригува присъстващите и да провокира поредица от въпроси свързани с живота, историята, нравите, въцърквовяването на местното езическо население. Олег  Куракулов от своя страна представи кратко филмче за православното училище в  Плесково, в което възпитаници на школата разказваха интересни  преживявания от процеса на обучението и живота в православната школа-пансион. Учениците от Плесково призоваха  повече младежи да се ориентират към православното образование, което създава уникална среда за комбиниране на желанието на всеки ученик да опознае и Бога и едновременно с това и заобикалящия го свят и така  да бъдат пример „ в слово, в поведение, в любов, в дух, във вяра, в чистота“ (1 Тим. 4:12).

В края на срещата Игумен Агатангел благослови всички присъстващи и целия български народ и призова към взаимни молитви за спасение и преуспяване в християнския живот.

Снимки от презентацията:

Реклама