ВАРНЕНСКА И ВЕЛИКОПРЕСЛАВСКА МИТРОПОЛИЯ

ЦЪРКОВЕН БЮЛЕТИН

на енорията при храм „Св. цар Борис“ – гр. Варна

  № 13/ м. юли 2010 г.


На 16.07.2010 г. с тържествен водосвет Варненският и Великопреславски митрополит д-р Кирил откри Дневен център и защитено жилище за зависими към психоактивни вещества младежи към ПЦДОН „Свети княз Боян – Енравота”. Помещението се намира в енорията на храм „Свети цар Борис” в кв.”Аспарухово” бл.19. Присъстваха областния управител г-н Данчо Симеонов, зам.кмета г-н Христо Бозов и други официални лица. На дарителите бяха връчени благодарствени грамоти.

Църковното Настоятелство уведомява всички членове на енорията, че нашият храм вече има страница във Фейсбук. Страницата се поддържа от о. Ясен Керчев. В сайта на храма има банер с линк към страницата.

През изминалият период бе отремонтиран покрива на книжарницата и на спалното помещение на ПЦДОН които бяха повредени след като върху тях падна поразен от гръм клон на кестен. Отремонтирани бяха също детските люлки, като бяха обезопасени, така че да не падат децата, каквито случаи зачестиха. Допълнен бе и трапа с пясък в който играят децата.

Започна изплащането на задълженията на храма към Варненска Митрополия, като по сметките и бяха преведени 1000 лв дължими за 2009 г.

Открита е специална книга в която се записват занаятчиите от енорията с техните телефони и услугите , които може да ползвате срещу заплащане.

30.07.2010 г.                   Църковно Настоятелство

гр.Варна                         при храм „Свети Цар Борис”

Реклама