ВАРНЕНСКА И ВЕЛИКОПРЕСЛАВСКА МИТРОПОЛИЯ

ЦЪРКОВЕН БЮЛЕТИН

на енорията при храм „Св. цар Борис“ – гр. Варна

  № 11/ м. март 2010 г.


На 3 срещу 4 април 2010 г. тържествено посрещнахме Възкресението на нашия Господ Иисус Христос и както всяка година присъстваха християни от целия квартал Аспарухово.

Преди това през месец март при добра организация протекоха литийно шествие до Кръста Господен издигнат на входа на квартала по случай Неделя Кръстопоклонна и празника Цветница, когато въпреки дъждовното време храмът бе посетен от много енориаши. На същия ден бе показана изложба от картини, дипломна работа на младия художник Васил Пенчев на тема „Храмът и човекът“.

Притвора на храма бе пребоядисан и оцветен, пренаредени бяха иконите в него. Семейство Нешеви дариха два изящно дърворезбовани проскинитария, скоро ще бъдат готови иконите към тях, както и клир за църковния хор.

БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ ДАРИТЕЛИТЕ!

Църковното настоятелство при храм „Свети цар Борис“ организира през м. март засаждане на 500 дръвчета червен дъб на мястото на изгоряла гора над хижа Черноморец. Участие в засаждането взеха младежи от ПЦДОН, Училище за деца лишени от родителска гриж, представители на джамията Сен семез в Аспарухово, християни от енорията. Акцията получи широк медиен отзвук.

С кръстче и диплянки с обръщение и великденски тропар бяха дарени боледуващите в Онкологията „Свети Иван Рилски“ в квартала, като някои от тях се изповядаха и причастиха.

На 30 март 2010 г. в навечерието на Великден деца от НУ „Васил Левски“, които участват в школата по християнски ценности с ръководител Владимир Николов, изнесоха програма пред родители и съученици в храм „Свети цар Борис“.

Най-радващото е, че се увеличават причастяващите се със Светите Христови Тайни, което ни дарява с надежда за спасението и съхранението на православния български народ, Бог да му дари мъдрост и сила!

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! –  ВОИСТИНУ ВОСКРЕСЕ!

08. 04. 2010 г.                Църковно настоятелство при храм „Свети цар Борис“

гр. Варна

 

Реклама