ВАРНЕНСКА И ВЕЛИКОПРЕСЛАВСКА МИТРОПОЛИЯ

ЦЪРКОВЕН БЮЛЕТИН

на енорията при храм „Св. цар Борис“ – гр. Варна

  № 7 / м. септември 2009 г.


През месец септември Църковното Настоятелство проведе редовно заседание, на което изслуша предстоятеля на храма о.Добромир за поклоническото пътуване на младежи от енорията и ПЦДОН до Калоферския девически манастир „Покров Богородичен”. Там в продължение на няколко дни са били насечени дърва за манастира и са посетени близките манастири и исторически забележителности.

Църковното Настоятелство разгледа отговор от Епархийския съвет и изпрати Протокол до него относно взаимоотношенията ни със сдружение „Отвори очи”.

Дарители, желаещи анонимност, дариха храма с нови гардеробчета, скринове и шкафове за съхранение на църковната утвар и одежди.

Бог да благослови дарителите!

Църковното Настоятелство подкрепи и задължи  о.Добромир да преустанови влизането в олтара на храма от иподякони след започване на Света Литургия.

Поради окаяното състояние на стихарите, с които са облечени иподяконите, се реши да служат с празничните си опрятни и чисти дрехи до ушиването на нови стихари.

Решено бе още Църковното Настоятелство да възложи почистване и освежаване на стенописите в храм „Свети Цар Борис” на християнското семейство художници Диан и Илка Димитрови.

Пущай хляба си по водите, защото

 след много дни пак ще го намериш.

                                                                                                Книга на Еклесиаст

С    Н А М И    Б О Г !

 

03.10.2009г.                                         Църковно Настоятелство

гр.Варна                                               при храм „Свети Цар Борис”

 

Реклама