ВАРНЕНСКА И ВЕЛИКОПРЕСЛАВСКА МИТРОПОЛИЯ 

ЦЪРКОВЕН БЮЛЕТИН

 

на енорията при храм „Св. цар Борис“ – гр. Варна

  № 6 / м. юли, август 2009 г.


Църковното настоятелство проведе редовно заседание на 26.08.2009г., на което обсъди възникнали проблеми през летния период. Решено бе за отговорник по духовните въпроси за интернет сайта да бъде о. Ясен Керчев, като за редактор бе избран Мартин Димитров, а за технически отговорник Стилиян Стефанов.

Църковното настоятелство се обръща към всички християни от енорията да потърсят и представят на о.Ясен интересни материали на православна тематика, които да бъдат публикувани на сайта.

от 1.09.2009 г. започва православната учебна година.

Църковното настоятелство уведомява християните, че на територията на енорията в местността „Джанавара“ се извършват разкопки от археолози на открит манастирски комплекс от III век сл. Хр.

На 14.09.2009 г. – Кръстовден, след традиционното литийно шествие да Светия Кръст на входа на кв. Аспарухово ще бъде посетено това място за поклонение.

От 07.09.2009 г. започва традиционната „Седмица на православната книга“. Гости на седмицата ще бъдат Струмишкия митрополит Наум от Македония и Христофор – митрополит на Чехия и Словакия.

На 11.09.2009 г. ще бъде прожектиран филм за св. Цар Николай II.

Чрез православната книга осъзнавам, че не съм сам, че и други мислят като мен, обичат и вярват, че БОГ Е ЖИВ и общува с нас, че по пътя на СПАСЕНИЕТО не вървя сам, ЧЕ ЦЪРКВАТА Е СЕМЕЙСТВО на любящи хора, които пътуват чрез ИСТИНАТА във ВЕЧНО ЖИВАТА ЛЮБОВТА, че тази книга е съществена храна за моя духовен живот!

                                                                         Свещеник д-р Ивица Тодоров

С НАМИ БОГ!

05.09. 2009 г.                        Църковно настоятелство при храм „Св. цар Борис“

гр.Варна

Реклама