ВАРНЕНСКА И ВЕЛИКОПРЕСЛАВСКА МИТРОПОЛИЯ

ЦЪРКОВЕН БЮЛЕТИН

на енорията при храм „Св. цар Борис“ – гр. Варна

  № 4 / м. май 2009 г.


През месец май Църковното Настоятелство проведе редовни заседания, на които взе решения и подготви провеждането на предстоящи мероприятия.

На 02.05.09г. традиционно бе отбелязан храмовия празник деня на Свети Цар Борис. Тържеството премина радостно и достолепно. След отслужването на света Литургия бе извършен Водосвет и бяха осветени и вдигнати знамената на Варненска и Великопреславска Митрополия и на Република България. Изпяти бяха от множеството химните на държавата и енорията „С нами Бог”.

Открита бе изложба на художествена фотография дело на Цветина Мицова.

Хорът на читалище „Просвета” изпя любими народни песни, а под музикален съпровод отец Добромир Георгиев поведе хорото.

Направен бе курбан от две мъжки агнета, като за вкусния обяд много труд положиха християнките: Марина Костадинова, Елена Димитрова, Пенка Ангелова и Пенка Колева, както и младежите от центъра за наркозависими.

През месец май малчуганите от енорията бяха зарадвани от дългоочакваната детска площадка в двора на храма дарение от семейството на достоен християнин.

Боядисани и освежени бяха пейките и оградата на храма, като при монтажа на съоръженията за детския кът и подготовката на терена се трудиха усилено християните от ПЦДОН – Любомир Кръстев, Диян Недев, Стефан Стефанов, Валентин Въсеков и Димитър Войков.

Новите пейки са дело на Христо Дачев.

Бог да въздаде за труда на всички грижещи се за благолепието на Божия дом!

Енорията на храма в кв. „Аспарухово” вече разполага със свой сайт в интернет – http://www.sveticarboris.net.

Изготвянето и регистрацията му е дарение от младия християнин и компютърен специалист Галин Ганчев, а за редовното му попълване се грижи Мартин Димитров.

Тропар на Свети цар Борис:

„Изпълнен със страх Божий, си бил жилище на Светия Дух; Утвърдил Христовата вяра, си оставил престола и царския жезъл, благоблаженни царю Борисе. Поселил си се в пустинята, процъфтял си в подвизи и си намерил благодат пред Господа. Сега, предстоейки пред престола на Всевишния, моли Христа Бога да даде на народа ни мъдрост и сила, а на нас молещите те, спасение на душата.“

С     Н А М И    Б О Г  !

30.05.2009г.                                      Църковно Настоятелство

Гр. Варна                                          при храм „Свети цар Борис”

Реклама