ВАРНЕНСКА И ВЕЛИКОПРЕСЛАВСКА МИТРОПОЛИЯ 

ЦЪРКОВЕН БЮЛЕТИН

на енорията при храм „Св. цар Борис“ – гр. Варна

  № 3 / м. април 2009 г.


В периода на Великият Пост през м.април бяха проведени две заседания на Църковното Настоятелство, на които бяха обсъдени подготовката и провеждането на предстоящите църковни празници.

Благодарение усилията на г-н Тодор Мирев, започнаха редовни репетиции на Църковния хор и заучаването на нови химни. На всички направи впечатление доброто пеене на Църкония хор на Разпети Петък и Великден.

Благодарение на г-н Панчо Димитров – президент на фирма „Елит” бе пребоядисан Светият Кръст на входа на кв.”Аспарухово”, обновено бе рекламното табло на храма на „Руския пазар” и бе поставен надпис при входа на двора на храма „Свети Цар Борис-Михаил”.

Иподякон Боян Банчев със собствен труд и материали възстанови цокъла на храма.

На 12.04.09г. бе проведен футболен мач между два отбора на младежи от енорията, организиран от г-н Христо Дачев – член на Църковното Настоятелство.

През изминалия месец започна изнасяне на общообразователни беседи на библейско-църковна тематика след Вечернята в събота – организатор и лектор е г-н Светослав Ангелов.

През този период особено активна помощ в подготовката на празниците оказаха, ръководството и младежите от ПЦДОН „Свети В.М. Боян Енравота”, ръководени от отец Георги Фотакиев.

Почистен и подреден бе дворът на храма, а градинките – прекопани и засадени с нови цветя.

За празника Цветница те набраха върбовите клонки и почистиха храма, бетонираха и боядисаха пилоните за знамената. Благодарим за помощта! Бог да Ви благослови !

Най-големият православен празник Великден бе добре организиран и традиционно посрещнат от стотици християни от квартал „Аспарухово”.

Братя и сестри,

ХРИСТОС  ВОСКРЕСЕ !

ВОИСТИНУ ВОСКРЕСЕ!

Сега всичко се изпълни със светлина, и небето, и земята, и преизподнята.

Да празнува всяка твар  ВЪЗКРЕСЕНИЕТО ХРИСТОВО!

Църковното Настоятелство при храм „Свети Цар Борис” в квартал „Аспарухово” се обръща към всички християни в енорията:

              Братя и сестри,

Храмът и градинките в двора се нуждаят от системни грижи по почистването, прекопаването и подръжката им. Молим Ви, да проявите инициатива и по отделно, или като семейство, да поемете попечителство за определена работа. Тези които могат да поемат този ангажимент да заявят желанието си пред председателя на Църковното Настоятелство – отец Добромир.

С   н а м и   Б о г !

30.04.2009 г.                                             Църковно Настоятелство

гр. Варна                                                 при храм „Свети Цар Борис”

Реклама