Варненска и Великопреславска св. митрополия

Флуида ООД

ПЦДОН

Начало Новини
Новини
Покана от учителките в Неделното училище Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 3
Слаба статияОтлична статия 
Сряда, 02 Декември 2015 14:06
Рождество Христово в Неделното училище

Отваря врати нашата Рождественска работилница!

В трите съботи преди Рождество Христово ще майсторим картички и украси за предстоящия празник. Направените изделия ще бъдат продавани в неделите след св. литургия, а средствата ще се използват за нуждите на Неделното училище.

продължава>
 
Един изстрадал православен християнин се нуждае от подкрепа Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 3
Слаба статияОтлична статия 
Понеделник, 30 Ноември 2015 17:22
Иван Калев
Иван Стоянов работел като багерист. На 9 май 1989 година е на работа, когато изведнъж с тежкотоварен камион Камаз претърпява тежка катастрофа и оцелява по чудо. За нещастие обаче лявата му бедрена кост се счупва на 2 места. Оттогава започват и неговите премеждия. Веднага му правят операция, но от 53-дневното му залежаване се развива тромбофлебит.
продължава>
 
Да помогнем за издаването на една важна книга Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 5
Слаба статияОтлична статия 
Петък, 20 Ноември 2015 07:01

Иван ИлинЦърковното настоятелство при храм "Свети цар Борис"  с благословението на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан подготвя за издаване труда на руския православен мислител Иван Александрович Илин - "За съпротивата на злото със сила". В творбата си Иван Илин поставя въпроси особено значими  за нашето съвремие: как следва да се борим със злото, може ли да се застава против злото със сила, ролята на държавата в противопоставянето на злото.

продължава>
 
Концерт, посветен на варненския композитор Добри Христов за Деня на народните будители Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 3
Слаба статияОтлична статия 
Написано от Пресцентър на Варненска и Великопреславска св. митрополия   
Сряда, 28 Октомври 2015 19:15

плакатътНа първи ноември – Ден на народните будители, от 18.00 часа, в концертната зала на Градската художествена галерия „Борис Георгиев” ще се проведе концерт по повод 140 години от раждането на големия наш композитор Добри Христов. Събитието е под надслов: „Пеем твоите песни, учителю”. Реализира се с благословението на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.

Организатори са Варненска и Великопреславска митрополия, църковното настоятелство при храм „Св. Атанасий”, събитието се осъществява и с подкрепата на Община Варна. В концерта участие ще вземат:  хор на моряците ветерани „Христо Манолов”, дамски камерен хор при храм „Св. Атанасий”, детски хор „Ангели” при същия храм и хор „Касиана Доместика” - гр. Шумен.

продължава>
 
Храм Св. Прокопий Варненски може да отвори врати до Великден Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 2
Слаба статияОтлична статия 
Петък, 23 Октомври 2015 18:26
 
Храм Свети Прокопий
 
Църквата „Св. Прокопий Варненски“, която от години се строи, може да бъде открита за следващия Великден. Това обясни пред Дарик председателят на църковното настоятелство отец Георги Великов. За довършването на храма са нужни още около 1 млн. лв. ,като в последните месеци строителството е напреднало изключително много.
продължава>
 
Нашите енориаши Анастас и Кристина ще се венчаят на Димитровден Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 4
Слаба статияОтлична статия 
Четвъртък, 22 Октомври 2015 19:56
Наско и Кристина

Хубава новина се разнесе из енорията при варненския храм "Св. цар Борис". Нашите енориаши и приятели Анастас и Кристина ще се венчаят на 26 октомври в деня, когато отбелязваме паметта на св. вмчк Димитрий Солунски от 16.00 ч. в нашия храм. Ще кумуват отец Добромир и презвитера Красимира.

продължава>
 
Съобщение от енорийското сестринство Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 3
Слаба статияОтлична статия 
Четвъртък, 15 Октомври 2015 11:24
храмовия двор

Мили дами,

сестринството към храм "Св. цар Борис" ще проведе своята поредна среща тази събота (17 октомври) от 9,30 ч в сградата на неделното училище.

продължава>
 
Ученици от НУ Васил Левски посетиха нашия храм Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 3
Слаба статияОтлична статия 
Четвъртък, 08 Октомври 2015 14:29
 
ученици1

На 06.10.2015 г. ученици от НУ "Васил Левски" от школата "Православни християнски традиции и ценности" с ръководител Владимир Николов посетиха храм "Св. цар Борис". 

продължава>
 
Покана за беседа в неделя Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 3
Слаба статияОтлична статия 
Сряда, 07 Октомври 2015 09:00
плакат

Храм "Св. цар Борис" - гр. Варна организира беседа на тема: "Православните семейни ценности срещу наркотиците и други зависимости". Каним всички, които имат интерес по темата. Участието е безплатно. Беседата ще се проведе в неделя (11 октомври) от 11:00 ч. след св. литургия, водещ ще бъде г-н Димитър Георгиев, отговорник в ПЦДОН "Св. Боян Енравота".

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 10 от 35

Флуида ООД

© 2009-2017. Храм Свети цар Борис Варна. Всички права запазени.
Цялостно или частично възпроизвеждане на материали от сайта е разрешено единствено при коректно цитиране на източника, авторите и преводачите. Задължително е при използване на материали от този сайт в електронни издания да се поставя хиперлинк към оригиналната статия в sveticarboris.net. Благодарим за разбирането.