ПЦДОН

Начало Новини
Новини
Най-четените 10 статии в sveticarboris.net за 2015 г. Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 4
Слаба статияОтлична статия 
Четвъртък, 31 Декември 2015 14:44
топ 10


Краят на годината е ден и за равносметки. През 2015 г. публикувахме 267 статии. 10-те най-четени материали бяха както следва:

продължава>
 
Рождество Христово в Храм Св. цар Борис (снимки) Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 8
Слаба статияОтлична статия 
Понеделник, 28 Декември 2015 19:09
рождество
 
И тази година големият християнски празник Рождество Христово беше отбелязан подобаващо във варненския храм "Св. цар Борис".
продължава>
 
В храмовата книжарница пристигна сборникът "Пътят на брака" Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 5
Слаба статияОтлична статия 
Петък, 18 Декември 2015 17:58
 
корица
В книжарницата при храм "Св. цар Борис"- Варна от днес се продава излезлият наскоро от печат сборник "Пътят на брака", издание на великотърновския храм "Св.  вмчк Мина". Книгата съдържа беседи, посветени на темата за брака, семейството и възпитанието на децата от перспективата на християнското учение и живот. Поместени са 14 беседи от Лимасолския митрополит Атанасий, Сисанийския митрополит Павел, архим. Андрей Конанос, архим. Ефрем Панаусис, протопр. Николай Лудовикос и приложение от протоиерей д-р Добромир Димитров, а преводач от гръцки е нашият приятел и сътрудник Константин Константинов.
продължава>
 
Покана за енорийска дискусия Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 2
Слаба статияОтлична статия 
Понеделник, 14 Декември 2015 21:46

храмът

Свещениците и енориаши от храм "Свети цар Борис" канят на среща-дискусия мъжете от енорията (и не само).

продължава>
 
Рождественски четения във варненския храм Св. Атанасий Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 5
Слаба статияОтлична статия 
Написано от Пресцентър Варненска и Великопреславска св. митрополия   
Сряда, 09 Декември 2015 18:41
плакат

Според установената вече традиция, църковното настоятелство при храм „Св. Атанасий” и тази година организира провеждането на „Рождественски четения” и концерт по повод празника Рождество Христово. Изготвена е следната програма :

продължава>
 
Покана от учителките в Неделното училище Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 3
Слаба статияОтлична статия 
Сряда, 02 Декември 2015 14:06
Рождество Христово в Неделното училище

Отваря врати нашата Рождественска работилница!

В трите съботи преди Рождество Христово ще майсторим картички и украси за предстоящия празник. Направените изделия ще бъдат продавани в неделите след св. литургия, а средствата ще се използват за нуждите на Неделното училище.

продължава>
 
Един изстрадал православен християнин се нуждае от подкрепа Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 3
Слаба статияОтлична статия 
Понеделник, 30 Ноември 2015 17:22
Иван Калев
Иван Стоянов работел като багерист. На 9 май 1989 година е на работа, когато изведнъж с тежкотоварен камион Камаз претърпява тежка катастрофа и оцелява по чудо. За нещастие обаче лявата му бедрена кост се счупва на 2 места. Оттогава започват и неговите премеждия. Веднага му правят операция, но от 53-дневното му залежаване се развива тромбофлебит.
продължава>
 
Да помогнем за издаването на една важна книга Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 5
Слаба статияОтлична статия 
Петък, 20 Ноември 2015 07:01

Иван ИлинЦърковното настоятелство при храм "Свети цар Борис"  с благословението на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан подготвя за издаване труда на руския православен мислител Иван Александрович Илин - "За съпротивата на злото със сила". В творбата си Иван Илин поставя въпроси особено значими  за нашето съвремие: как следва да се борим със злото, може ли да се застава против злото със сила, ролята на държавата в противопоставянето на злото.

продължава>
 
Концерт, посветен на варненския композитор Добри Христов за Деня на народните будители Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 3
Слаба статияОтлична статия 
Написано от Пресцентър на Варненска и Великопреславска св. митрополия   
Сряда, 28 Октомври 2015 19:15

плакатътНа първи ноември – Ден на народните будители, от 18.00 часа, в концертната зала на Градската художествена галерия „Борис Георгиев” ще се проведе концерт по повод 140 години от раждането на големия наш композитор Добри Христов. Събитието е под надслов: „Пеем твоите песни, учителю”. Реализира се с благословението на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.

Организатори са Варненска и Великопреславска митрополия, църковното настоятелство при храм „Св. Атанасий”, събитието се осъществява и с подкрепата на Община Варна. В концерта участие ще вземат:  хор на моряците ветерани „Христо Манолов”, дамски камерен хор при храм „Св. Атанасий”, детски хор „Ангели” при същия храм и хор „Касиана Доместика” - гр. Шумен.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 10 от 35

Флуида ООД

© 2009-2018. Храм Свети цар Борис Варна. Всички права запазени.
Цялостно или частично възпроизвеждане на материали от сайта е разрешено единствено при коректно цитиране на източника, авторите и преводачите. Задължително е при използване на материали от този сайт в електронни издания да се поставя хиперлинк към оригиналната статия в sveticarboris.net. Благодарим за разбирането.