ПЦДОН

Начало Новини
Новини
Кръводарителска акция на Разпети Петък Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 4
Слаба статияОтлична статия 
Понеделник, 25 Април 2016 05:52
кръводаряване
На 29 април - Разпети Петък в храм "Св. цар Борис" ще се проведе кръводарителска акция под наслов "Един живот е в опасност, дайте шанс - дарете кръв". Това е първото по рода си мероприятие във варненски православен храм. Организатори са Районен център трансфузионна хематология – Варна, Църковното настоятелство при храм "Св. цар Борис" и общински съветници от ПП ГЕРБ.
продължава>
 
91 години от атентата в "Св. Неделя" Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 7
Слаба статияОтлична статия 
Написано от Мартин Димитров   
Събота, 16 Април 2016 07:30
Св. Неделя след атентата

Днес се навършват 91 години от кървавия атентат в столичната катедрала "Св. Неделя", когато на 16 април 1925 г. от дейци на комунистическата партия е извършен най-големият терористичен акт в нашата история. Убити са 134 души, ранените са повече от 500, по-късно от раните си умират още хора и броят на жертвите надхвърля 200. Сред тях е част от елита на нацията – военни, политици, общественици, но и много граждани, сред които жени и деца. Това е и най-големият терористичен акт в историята въобще, чак до атентата над Локърби през 1988 г.

продължава>
 
Да почистим Гробищен парк Аспарухово! Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 
Понеделник, 11 Април 2016 13:16
гробищен парк

От 11-ти до 17-ти април във Варна ще се проведе пролетно почистване под надслов “Да почистим заедно и да дадем пример на децата си”, организирано от Община Варна. Акцията ще обхване градските обществени територии - междублокови пространства, детски и спортни площадки, паркове и други. За доброволците са осигурени ръкавици и чували за смет от районните администрации. В дните на пролетното почистване Община Варна ще съдейства за своевременното извозване на събрания боклук.

продължава>
 
Втори том с беседи на архим. Емилиян Симонопетритски е вече на книжния пазар Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 7
Слаба статияОтлична статия 
Понеделник, 11 Април 2016 11:19
отец Емилиян

От скоро на книжния пазар е вторият том с беседи на архимандрит Емилиян Симонопетритски - „За надеждата в Бога. Осем слова за духовното израстване”, издание на старинен храм „Света Параскева”, гр. Пловдив. 

продължава>
 
Митрополит Йоан ще служи тази вечер в храм Св. цар Борис (обновена) Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 3
Слаба статияОтлична статия 
Петък, 08 Април 2016 12:04
митр. Йоан

Варненският и Великопреславски митрополит Йоан заедно с епархийското свещенство ще отслужи тази вечер в храм "Св. цар Борис" - кв. Аспарухово малко повечерие, молебен канон и IV-та статия от Акатиста към Пресвета Богородица.

продължава>
 
Обръщение на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 8
Слаба статияОтлична статия 
Понеделник, 04 Април 2016 11:23
дядо ЙоанВъв връзка с предстоящия на 8-10 април 2016 г. в България „Събор на богомилите”

До освещения клир, боголюбивото монашество и благочестивия Божи народ на богохранимата Варненска и Великопреславска епархия

Възлюбени в Господа чеда на светата Христова Църква,

Отечески се обръщам към вас във връзка с поредното предстоящо, – смущаващо християнската съвест събитие, което този път се очаква да се проведе в пределите на нашата обична епархия – така наречения, официално определен от организаторите му „Международен културно-духовен събор за богомилите”, придружен от симпозиум на тема: „Богомилството и приносът му за духовното развитие на България и Европа”.

продължава>
 
Аспарухово отбеляза Неделя Кръстопоклонна Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 4
Слаба статияОтлична статия 
Неделя, 03 Април 2016 12:34
Кръстопоклонна Неделя

Варненският квартал Аспарухово отбеляза подобаващо Третата Неделя от Великия пост, наричана още Неделя Кръстопоклонна. Сутринта в храм "Св. цар Борис" бе отслужена възкресна св. Василиева литургия от протоиерей Георги Фотакиев и свещеноиконом Добромир Георгиев, а в 11 ч. от двора на храма потегли традиционното литийно шествие до Кръста Господен, поставен в началото на Аспарухово през 2000 г.

продължава>
 
Събитията за Неделя Кръстопоклонна във Варна Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 8
Слаба статияОтлична статия 
Четвъртък, 31 Март 2016 12:48
Кръста

Православна Варна се готви да отбележи Третата Неделя на Великия пост - Неделя Кръстопоклонна. В този ден православната Църква чества Светия и Животворящ Кръст Господен и го поставя в центъра на храма, като извор на сила, любов и надежда във времето на постния подвиг.

продължава>
 
В храмовата книжарница пристигна сборникът "Среща с Живота" Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 6
Слаба статияОтлична статия 
Четвъртък, 24 Март 2016 11:45
Корица
 
В книжарницата към храм "Св. цар Борис" - гр. Варна от днес може да се намери сборникът с проповеди „Среща с Живота“ на обичния ни в Господа наш приятел о. Владимир Дойчев. Книгата се издава с благословението на патриарх Неофит. Сборникът включва 52 проповеди, а издател е писателят Николай Фенерски.
продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 8 от 36

Флуида ООД

© 2009-2018. Храм Свети цар Борис Варна. Всички права запазени.
Цялостно или частично възпроизвеждане на материали от сайта е разрешено единствено при коректно цитиране на източника, авторите и преводачите. Задължително е при използване на материали от този сайт в електронни издания да се поставя хиперлинк към оригиналната статия в sveticarboris.net. Благодарим за разбирането.