ПЦДОН

Начало Новини
Новини
Втори том с беседи на архим. Емилиян Симонопетритски е вече на книжния пазар Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 7
Слаба статияОтлична статия 
Понеделник, 11 Април 2016 11:19
отец Емилиян

От скоро на книжния пазар е вторият том с беседи на архимандрит Емилиян Симонопетритски - „За надеждата в Бога. Осем слова за духовното израстване”, издание на старинен храм „Света Параскева”, гр. Пловдив. 

продължава>
 
Митрополит Йоан ще служи тази вечер в храм Св. цар Борис (обновена) Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 3
Слаба статияОтлична статия 
Петък, 08 Април 2016 12:04
митр. Йоан

Варненският и Великопреславски митрополит Йоан заедно с епархийското свещенство ще отслужи тази вечер в храм "Св. цар Борис" - кв. Аспарухово малко повечерие, молебен канон и IV-та статия от Акатиста към Пресвета Богородица.

продължава>
 
Обръщение на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 8
Слаба статияОтлична статия 
Понеделник, 04 Април 2016 11:23
дядо ЙоанВъв връзка с предстоящия на 8-10 април 2016 г. в България „Събор на богомилите”

До освещения клир, боголюбивото монашество и благочестивия Божи народ на богохранимата Варненска и Великопреславска епархия

Възлюбени в Господа чеда на светата Христова Църква,

Отечески се обръщам към вас във връзка с поредното предстоящо, – смущаващо християнската съвест събитие, което този път се очаква да се проведе в пределите на нашата обична епархия – така наречения, официално определен от организаторите му „Международен културно-духовен събор за богомилите”, придружен от симпозиум на тема: „Богомилството и приносът му за духовното развитие на България и Европа”.

продължава>
 
Аспарухово отбеляза Неделя Кръстопоклонна Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 4
Слаба статияОтлична статия 
Неделя, 03 Април 2016 12:34
Кръстопоклонна Неделя

Варненският квартал Аспарухово отбеляза подобаващо Третата Неделя от Великия пост, наричана още Неделя Кръстопоклонна. Сутринта в храм "Св. цар Борис" бе отслужена възкресна св. Василиева литургия от протоиерей Георги Фотакиев и свещеноиконом Добромир Георгиев, а в 11 ч. от двора на храма потегли традиционното литийно шествие до Кръста Господен, поставен в началото на Аспарухово през 2000 г.

продължава>
 
Събитията за Неделя Кръстопоклонна във Варна Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 8
Слаба статияОтлична статия 
Четвъртък, 31 Март 2016 12:48
Кръста

Православна Варна се готви да отбележи Третата Неделя на Великия пост - Неделя Кръстопоклонна. В този ден православната Църква чества Светия и Животворящ Кръст Господен и го поставя в центъра на храма, като извор на сила, любов и надежда във времето на постния подвиг.

продължава>
 
В храмовата книжарница пристигна сборникът "Среща с Живота" Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 6
Слаба статияОтлична статия 
Четвъртък, 24 Март 2016 11:45
Корица
 
В книжарницата към храм "Св. цар Борис" - гр. Варна от днес може да се намери сборникът с проповеди „Среща с Живота“ на обичния ни в Господа наш приятел о. Владимир Дойчев. Книгата се издава с благословението на патриарх Неофит. Сборникът включва 52 проповеди, а издател е писателят Николай Фенерски.
продължава>
 
В кои храмове ще служи митр. Йоан през Великия пост Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 2
Слаба статияОтлична статия 
Четвъртък, 10 Март 2016 18:41

дядо Йоан

От Пресцентъра на Варненска и Великопреславска св. митрополия публикуваха днес програмата на митр. Йоан за великопостните служби и храмовете, където Негово Високопреосвещенство ще служи:

13. 03. /неделя/, 16:00 ч., Митрополитска катедрала „Успение Богородично“ – Вечерня и взаимно опрощаване;

14. 03. /понеделник/, 18:00 ч., Митрополитска катедрала „Успение Богородично“ – Велико повечерие с канона на св. Андрей Критски I част;

продължава>
 
Четвърта беседа за Литургията ще се проведе в ДПЦ "Св. Арх. Михаил" Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 
Написано от Пресцентър Варненска и Великопреславска митрополия   
Сряда, 09 Март 2016 12:18
дпц

През подготвителните седмици на Великия пост, от 17 февруари до 9 март,  Духовно-просветният център „Св. Архангел Михаил” във Варна организира всяка сряда от 18 ч. беседи на тема: „Благословеното Царство – изяснение на св. Литургия”.

продължава>
 
Във Варна светогорски монаси ще отслужат молебен пред иконата Пресвета Богородица - Геронтиса Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 3
Слаба статияОтлична статия 
Написано от Пресцентър Варненска и Великопреславска св. митрополия   
Вторник, 01 Март 2016 13:42

ГеронтисаНационалният празник Трети март ще започне с ранна Архиерейска св. литургия от 7.00 часа в Катедралния храм паметник „Успение Богородично”.

На празничното богослужение ще присъстват йеросхимонах Епифаний, епистат и член на Свещения Кинотис на Св. Гора от манастира „Пантократор”,  йеросхимонах Мойсей, член на Манастирския събор на манастира „Ксенофонт”, светогорски братя, г-н Андрей Кристов, председател на Балканското Атонско Сдружение и сътрудници на сдружението. Повод за тяхното гостуване е отправената покана от Варненска и Великопреславска св. Митрополия да бъде отслужен молебен пред копието на чудотворната светогорска икона „Пресвета Богородица - Геронтиса”.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 8 от 35

Флуида ООД

© 2009-2018. Храм Свети цар Борис Варна. Всички права запазени.
Цялостно или частично възпроизвеждане на материали от сайта е разрешено единствено при коректно цитиране на източника, авторите и преводачите. Задължително е при използване на материали от този сайт в електронни издания да се поставя хиперлинк към оригиналната статия в sveticarboris.net. Благодарим за разбирането.