ПЦДОН

Начало Новини
Новини
Първа среща на сестринството за новата църковна година Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 2
Слаба статияОтлична статия 
Петък, 11 Ноември 2016 13:22
св. Мироносици

Православното сестринство при храм "Св. цар Борис" - Варна ще проведе своята първа среща за новата църковна година на 12 ноември т.г. (събота) от 10.00 ч. в сградата на неделното училище.

продължава>
 
Празнични дни по повод 80-годишнината от освещаването на храм Св. Димитър Солунски в Белослав Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 3
Слаба статияОтлична статия 
Вторник, 18 Октомври 2016 11:56

храм БелославЦърковното настоятелство при храм "Св. вмчк Димитър Солунски" - гр. Белослов кани православните християни да участват в Празничните дни, посветени на 80-годишнината от построяването и освещаването на храма.

Програма:

22 октомври 2016 г. (събота)

16.00 ч - Концерт на Софийски хор "Св. Наум Охридски" под ръководството на г-н Андрей Касабов - изпълнение на византийски песнопения

17.00 ч - Възкресно-празнична вечерня с участието на хор "Св. Наум Охридски"

продължава>
 
Да помогнем за довършването ремонта на храм Св. цар Борис! Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 4
Слаба статияОтлична статия 
Вторник, 11 Октомври 2016 13:58
ремонт

Братя и сестри, от близо месец храм "Св. цар Борис" е в ремонт. С решение на Общински съвет - гр. Варна бе отпусната сумата от 20 000 лв. за ремонтиране на храмовия покрив. Необходимо бе също така да се смени дограмата на сградата и да се освежи фасадата на храма, за което частично намерихме финансиране от дарители. Към ден днешен са подновени част керемидите на покрива, сложена е минерална мазилка на камбанарията, частично е подменена и дограмата.

продължава>
 
Обучение по математика за учебната 2016-17 година Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 2
Слаба статияОтлична статия 
Понеделник, 12 Септември 2016 14:48
математика

Започна набирането на кандидати за обучение в новите групи по математика за учебната 2016-17 г. към неделното училище при храм "Св. цар Борис" - гр. Варна, кв. Аспарухово.

продължава>
 
Тренинг - кампания "Православните семейни ценности срещу алкохола" Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 
Написано от Сдружение "Отвори очи"   
Събота, 10 Септември 2016 13:05
как да спрем ефекта на доминото

За втора поредна година Сдружение „Отвори очи“, по-известно като Православен център за зависими във варненския кв. Аспарухово, организира кампания за превенция и помощ на семейства, борещи се с някакъв вид зависимост, уповавайки се на непоклатимите християнски ценности, като база за здраве и благополучие в семейството. Докато минало-годишната кампания се проведе под надслова „Православните семейни ценности срещу наркотиците“, то тази година фокусът пада върху борбата с алкохолизма и темата е „Православните семейни ценности срещу алкохола“. Събитието е финансирано от Община Варна, дирекция „Превенции“ и се осъществява с благословението на Варненски и Великопреславски Митрополит Йоан. Партньори по проекта са Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил“.

продължава>
 
Програма на Седмицата на православната книга Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 2
Слаба статияОтлична статия 
Четвъртък, 01 Септември 2016 12:27
СПК 16

05.09.2016 г. (понеделник)

Градска художествена галерия

18.00 ч. Откриване

продължава>
 
Съобщение за новата учебна година в Неделното ни училище Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 
Понеделник, 29 Август 2016 10:13
неделно училище

Занятията в Неделно училище "Св. Климент Охридски" при храм "Св. цар Борис" - гр. Варна  за новата учебна 2016/17 година ще започнат на 2 oктомври (след Св. Литургия). Те ще се провеждат всяка неделя както следва:

продължава>
 
Наближава Седмицата на православната книга Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 3
Слаба статияОтлична статия 
Написано от arhangel.bg   
Сряда, 24 Август 2016 13:45

о. ВасилийО. Василий Шаган коментира програмата на Седмицата

Тазгодишната Седмица на православна книга е посветена на 1100-годишнината от Успението на св. Климент Охридски.  Организаторите са се насочили най-вече към представянето на български автори и издатели, публицисти, богослови. Ще бъдат представени над 15 издания, някои от тях са популярни, други не толкова, има публицистика и поезия.

Всеки ден от програмата ще има своя определена тема и това до голяма степен променя формата на Седмицата на православна книга. Идеята е върху зададената тема за деня да акцентираме със специални издания, автори и участници.

продължава>
 
Кръводарителска акция в храм Св. цар Борис за Успение Богородично Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 3
Слаба статияОтлична статия 
Сряда, 10 Август 2016 19:53
кръводаряване
На 15 август  - Успение Богородично,  в храм "Св. цар Борис" ще се проведе за втори път кръводарителска акция под наслов "Един живот е в опасност, дайте шанс - дарете кръв". Припомняме, че по-рано през годината, на Разпети Петък, значителен брой християни се включиха в благородното дело. Организатори са Районен център по трансфузионна хематология – Варна, Църковното настоятелство при храм "Св. цар Борис" и общински съветници от ПП ГЕРБ.
продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 6 от 35

Флуида ООД

© 2009-2018. Храм Свети цар Борис Варна. Всички права запазени.
Цялостно или частично възпроизвеждане на материали от сайта е разрешено единствено при коректно цитиране на източника, авторите и преводачите. Задължително е при използване на материали от този сайт в електронни издания да се поставя хиперлинк към оригиналната статия в sveticarboris.net. Благодарим за разбирането.