ПЦДОН

Начало Новини
Новини
Новият сборник с беседи на архим. Андреас Конанос пристигна в храмовата книжарница Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 5
Слаба статияОтлична статия 
Вторник, 13 Декември 2016 11:14
Завинаги любов

В книжарницата към храм "Св. цар Борис" - гр. Варна вече може да бъде закупен вторият том с беседи на известния гръцки проповедник архимандрит Андреас Конанос. Сборникът „Завинаги любов” е издание на храм „Св. Мина” във Велико Търново и излиза с благословението на Великотърновския митрополит Григорий.

продължава>
 
Покана за Рождественска работилница Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 5
Слаба статияОтлична статия 
Сряда, 30 Ноември 2016 13:24
украса

На 3 декември (събота) в Неделното училище към храм "Св. цар Борис" - Варна ще бъде отворена Рождественска работилница. Ще майсторим картички, украси и всякакви красиви подаръци. Каним всички възпитаници на Неделното училище и техните майки да се включат в традиционната работилница. Изработените подаръци ще се предлагат 4, 11 и 18 декември в Благотворителния Рождественски базар ,,От нашите ръце‘‘.

продължава>
 
Енорията проведе избори за ново църковно настоятелство Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 3
Слаба статияОтлична статия 
Понеделник, 28 Ноември 2016 12:34
храмов двор

Спазвайки устава на БПЦ-БП в неговите чл.143, ал.1 и чл. 144, ал.1, вчера в енорията при храм "Св. цар Борис" - гр. Варна, кв. Аспарухово бяха проведени избори за ново църковно настоятелство и проверителна комисия. След св. литургия председателят на храма ставрофорен иконом Добромир Георгиев произнесе кратко слово, в което резюмира работата на досегашното настоятелство и даде последни разяснения по провеждането на изборите.

продължава>
 
Първа среща на сестринството за новата църковна година Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 2
Слаба статияОтлична статия 
Петък, 11 Ноември 2016 13:22
св. Мироносици

Православното сестринство при храм "Св. цар Борис" - Варна ще проведе своята първа среща за новата църковна година на 12 ноември т.г. (събота) от 10.00 ч. в сградата на неделното училище.

продължава>
 
Празнични дни по повод 80-годишнината от освещаването на храм Св. Димитър Солунски в Белослав Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 3
Слаба статияОтлична статия 
Вторник, 18 Октомври 2016 11:56

храм БелославЦърковното настоятелство при храм "Св. вмчк Димитър Солунски" - гр. Белослов кани православните християни да участват в Празничните дни, посветени на 80-годишнината от построяването и освещаването на храма.

Програма:

22 октомври 2016 г. (събота)

16.00 ч - Концерт на Софийски хор "Св. Наум Охридски" под ръководството на г-н Андрей Касабов - изпълнение на византийски песнопения

17.00 ч - Възкресно-празнична вечерня с участието на хор "Св. Наум Охридски"

продължава>
 
Да помогнем за довършването ремонта на храм Св. цар Борис! Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 4
Слаба статияОтлична статия 
Вторник, 11 Октомври 2016 13:58
ремонт

Братя и сестри, от близо месец храм "Св. цар Борис" е в ремонт. С решение на Общински съвет - гр. Варна бе отпусната сумата от 20 000 лв. за ремонтиране на храмовия покрив. Необходимо бе също така да се смени дограмата на сградата и да се освежи фасадата на храма, за което частично намерихме финансиране от дарители. Към ден днешен са подновени част керемидите на покрива, сложена е минерална мазилка на камбанарията, частично е подменена и дограмата.

продължава>
 
Обучение по математика за учебната 2016-17 година Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 2
Слаба статияОтлична статия 
Понеделник, 12 Септември 2016 14:48
математика

Започна набирането на кандидати за обучение в новите групи по математика за учебната 2016-17 г. към неделното училище при храм "Св. цар Борис" - гр. Варна, кв. Аспарухово.

продължава>
 
Тренинг - кампания "Православните семейни ценности срещу алкохола" Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 
Написано от Сдружение "Отвори очи"   
Събота, 10 Септември 2016 13:05
как да спрем ефекта на доминото

За втора поредна година Сдружение „Отвори очи“, по-известно като Православен център за зависими във варненския кв. Аспарухово, организира кампания за превенция и помощ на семейства, борещи се с някакъв вид зависимост, уповавайки се на непоклатимите християнски ценности, като база за здраве и благополучие в семейството. Докато минало-годишната кампания се проведе под надслова „Православните семейни ценности срещу наркотиците“, то тази година фокусът пада върху борбата с алкохолизма и темата е „Православните семейни ценности срещу алкохола“. Събитието е финансирано от Община Варна, дирекция „Превенции“ и се осъществява с благословението на Варненски и Великопреславски Митрополит Йоан. Партньори по проекта са Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил“.

продължава>
 
Програма на Седмицата на православната книга Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 2
Слаба статияОтлична статия 
Четвъртък, 01 Септември 2016 12:27
СПК 16

05.09.2016 г. (понеделник)

Градска художествена галерия

18.00 ч. Откриване

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 6 от 36

Флуида ООД

© 2009-2018. Храм Свети цар Борис Варна. Всички права запазени.
Цялостно или частично възпроизвеждане на материали от сайта е разрешено единствено при коректно цитиране на източника, авторите и преводачите. Задължително е при използване на материали от този сайт в електронни издания да се поставя хиперлинк към оригиналната статия в sveticarboris.net. Благодарим за разбирането.