ПЦДОН

Начало Новини
Новини
Да помогнем за реставрацията на стенописите в храм Св. цар Борис Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 5
Слаба статияОтлична статия 
Вторник, 04 Юли 2017 15:33
стенопис

Братя и сестри,

Ремонтните дейности във варненския храм "Св. цар Борис" продължават. Благодарение и на вашите пожертвования успяхме да ремонтираме покрива на храма, освежихме фасадата на сградата, беше изградено помещение за палене на свещи, а притворът на храма бе основно преустроен. Имената на дарителите се поменават на всяка св. литургия.

продължава>
 
Покана за среща-беседа с о. Ивица Тодоров Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 
Събота, 01 Юли 2017 12:30
о. Ивица

Църковното настоятелство при храм "Св. цар Борис" - гр. Варна кани енориашите на беседа с нашия приятел от Македония о. Ивица Тодоров, известен със своята проповедническа и мисионерска дейност.

продължава>
 
Започва курс по източно църковно пеене в Аспарухово Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 5
Слаба статияОтлична статия 
Сряда, 31 Май 2017 18:20
невми

Църковното настоятелство при храм "Св. цар Борис" обявява, че стартира курс по източно църковно пеене в енорията. Ще очакваме желаещите да вземат участие в курса на 3 юни 2017 г. (събота) от 10,30 в сградата на неделното ни училище. Тогава ще проверим музикалния ви слух и ще обсъдим организационно-технически въпроси.

Курсът ще се провежда всяка събота в рамките на два учебни часа с начален час 10,30 ч.

продължава>
 
Закрихме учебната година в неделното ни училище (фоторепортаж) Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 4
Слаба статияОтлична статия 
Вторник, 30 Май 2017 12:36
закриване

На 28 май (неделя) завърши учебната година в Неделното училище "Св. Климент Охридски" към храм "Св. цар Борис" - гр. Варна. След св. литургия децата от неделното училище показаха на енорията какво са усвоили през годината. Бяха задавани въпроси на православна тематика, като възпитаниците бяха разделени на две възрастови групи. Всички деца успяха да се включат в отговорите със завидни познания по материала.

продължава>
 
Църквата в Аспарухово отбеляза своя храмов празник Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 6
Слаба статияОтлична статия 
Сряда, 03 Май 2017 11:17
храмов празник

На 02 май 2017 г., когато честваме паметта на светия благоверен цар Борис-Михаил Покръстител, Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан възглави светата Литургия в храм "Св. цар Борис" - кв. Аспарухово. На този ден енорията отбелязва своя храмов празник.

продължава>
 
Програмата за храмовия ни празник Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 6
Слаба статияОтлична статия 
Понеделник, 01 Май 2017 10:20
храмов празник

На 2 май 2017 г. енорията при храм "Св. цар Борис" - гр. Варна ще отбележи своя храмов празник. В този ден се почита паметта на св. цар Борис - Михаил, Покръстител на българите и отбелязваме 1110 години от неговото успение.

Представяме на вашето внимание програмата за честването на празника:

продължава>
 
Кръводаряване на Разпети Петък в храм Св. цар Борис Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 
Четвъртък, 13 Април 2017 13:07
кръводаряване

На 14 април - Разпети Петък, в храм "Св. цар Борис" - гр. Варна за пореден път ще се проведе кръводарителска акция под наслов "Един живот е в опасност, дайте шанс - дарете кръв". Организатори са Районен център трансфузионна хематология – Варна, Църковното настоятелство при храм "Св. цар Борис" и Районно кметство "Аспарухово".
продължава>
 
Богослуженията в храм Св. цар Борис през Страстната седмица Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 4
Слаба статияОтлична статия 
Вторник, 11 Април 2017 13:35
Женихът на Църквата

Представяме на вашето внимание графика за богослуженията през Страстната седмица в храм "Св. цар Борис"- гр. Варна, кв. Аспарухово:

продължава>
 
За Петата седмица на Великия пост Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 3
Слаба статияОтлична статия 
Сряда, 29 Март 2017 05:45

покаен канонКато образ на всецялостно пълно покаяние е установено паметта на преподобна Мария Египетска да се припомня в Петата неделя от Великия пост - неделя, през която приканата за покайно съзнание завършва с четене на целия канон на св. Андрей Критски.

За пример на истинско покаяние се сочи преп. Мария Египетска и се просят нейните молитви за подкрепа в подвига на покаянието. Канонът на св. Андрей Критски се изпълнява на малкото повечерие в сряда вечерта.

През тази седмица, в петък на малкото повечерие се чете целият акатист към св. Богородица в изпросване небесното ѝ благословение.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 4 от 36

Флуида ООД

© 2009-2018. Храм Свети цар Борис Варна. Всички права запазени.
Цялостно или частично възпроизвеждане на материали от сайта е разрешено единствено при коректно цитиране на източника, авторите и преводачите. Задължително е при използване на материали от този сайт в електронни издания да се поставя хиперлинк към оригиналната статия в sveticarboris.net. Благодарим за разбирането.