ПЦДОН

Начало Новини
Новини
Утре е Архангелова задушница Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 13
Слаба статияОтлична статия 
Написано от Мартин Димитров   
Петък, 03 Ноември 2017 19:11
свещи

Задушниците заемат особено място в богослужебния ред на Православната църква. Това са дни, в които ние си спомняме за нашите покойници, отслужваме молебени в тяхна памет - панихиди и се молим Господ да ги възкреси в Последния ден като ги постави отдясно на славата Му - при спасените овци от Неговото стадо. Задушниците са три пъти в годината - преди големите пости в църковния календар - Велик и Рождественски пост, както и преди Петдесетница.

продължава>
 
Излезе от печат сборник с беседи на архим. Варнава Янку Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 5
Слаба статияОтлична статия 
Четвъртък, 02 Ноември 2017 06:47
корица

Излезе от печат сборникът „Жажда за Бога”, в който са включени 30 публикувани и непубликувани беседи на архимандрит Варнава Янку. Преводач от гръцки език е Константин Константинов. Изданието е на  издателство „Странник”. Книгата съдържа 406 страници, цената е 12 лева и може да се намери в църковните книжарници и магазини, както и в мрежата на книжарници „Хеликон”.

продължава>
 
Учени потвърдиха благотоворното въздействие на православната молитва Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 33
Слаба статияОтлична статия 
Написано от Андрей Сегеда   
Понеделник, 30 Октомври 2017 14:14

молитва

Учени от руския научно-изследователски институт по психоневрология „В. М. Бехтерев” потвърдиха благоприятното въздействие на православната молитва.

Православната молитва успокоява и регулира мозъчните процеси. Това състояние учените са наблюдавали само при кърмачета до два месеца.

продължава>
 
Готов е новият проскинитарий за храм Св. цар Борис Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 5
Слаба статияОтлична статия 
Петък, 27 Октомври 2017 14:23
 св. цар Борис
Имаме радостта да споделим, че е готов новият проскинитарий с иконата на св. цар Борис. В неделя (29 октомври) новият проскинитарий ще бъде осветен от храмовото свещенство след св. литургия.
продължава>
 
Агресията и нейните корени - покана за беседа Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 2
Слаба статияОтлична статия 
Написано от Анастас Анастасов, Сдружение Отвори очи   
Петък, 13 Октомври 2017 12:48
агресия

Братя и сестри,

За трета поредна година сдружение “Отвори очи” организира кампанията “Православните семейни ценности”, като тази година темата е срещу агресията.

продължава>
 
От печат излезе Православен молитвеник за болящи Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 3
Слаба статияОтлична статия 
Петък, 06 Октомври 2017 13:08
корицаОт печат излезе „Православният молитвеник за болящи”, който беше представен от Синодално издателство по време на Седмицата на православната книга, но по технически причини беше удължен срокът за отпечатването му. Подборът на молитвите в него е направен от Православното християнско сестринство „Свети жени Мироносици” при храм „Св. цар Борис” в кв. Аспарухово, Варна.

От създаването си през юни 2015 г. сестринството продължава своята мисия: „да принесе като драгоценно миро плодове на любов, милосърдие, взаимопомощ, братство и сърдечен плам пред Бога”. Всяка неделя след Литургията енориаши, сред които и жени от сестринството, посещават Онкологичната болница в кв. Аспарухово, срещат се с болните, стараят се да ги подкрепят в страданията им. Така се ражда и идеята за молитвеника – да има подборка, която да им предложат, нещо специално за тях. Затова включват и акатиста, който се чете пред иконата Пресвета Богородица - Всецарица, помогнала на много болящи да се излекуват от ракови заболявания. Така освен в храма (всяка събота след вечерната служба) те ще могат и сами да се обръщат с молитва към Бога и Божията Майка за своето избавление.

продължава>
 
Храм Св. цар Борис придобива все по-благолепен вид Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 5
Слаба статияОтлична статия 
Понеделник, 18 Септември 2017 15:18

01

Варненският храм "Св. цар Борис" придобива все по-голямо благолепие. След като през лятото бяха реставрирани стенописите на северната стена, през този месец благочестиви християни дариха на аспаруховската църква три внушителни с красотата и размерите си полиелеи, а енориашите от своя страна събраха средства за закупуване на енергоспестяващи крушки за новата придобивка.

продължава>
 
Днес във Варна се открива Седмицата на православната книга Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 3
Слаба статияОтлична статия 
Понеделник, 04 Септември 2017 13:26
spk17

От днес до 10 септември във Варна ще се проведе поредната Седмица на православната книга. Тя ще бъде открита в 18.00 часа от Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Йоан. Тазгодишният форум ще премине под мотото "Църквата и младите".

продължава>
 
Започна записването за новата учебна година в неделното ни училище Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 2
Слаба статияОтлична статия 
Четвъртък, 10 Август 2017 10:52
nedelno

Започна записването за новата (2017-18) учебна година в неделното училище "Св. Климент Охридски" към варненския храм "Св. цар Борис".

Приканваме всички родители, които желаят децата им да посещават занятията в неделното училище, да ги запишат до 15-ти септември 2017 г.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 3 от 36

Флуида ООД

© 2009-2018. Храм Свети цар Борис Варна. Всички права запазени.
Цялостно или частично възпроизвеждане на материали от сайта е разрешено единствено при коректно цитиране на източника, авторите и преводачите. Задължително е при използване на материали от този сайт в електронни издания да се поставя хиперлинк към оригиналната статия в sveticarboris.net. Благодарим за разбирането.