Варненска и Великопреславска св. митрополия

Флуида ООД

ПЦДОН

Начало Новини
Новини
Църквата в Аспарухово отбеляза своя храмов празник Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 5
Слаба статияОтлична статия 
Сряда, 03 Май 2017 11:17
храмов празник

На 02 май 2017 г., когато честваме паметта на светия благоверен цар Борис-Михаил Покръстител, Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан възглави светата Литургия в храм "Св. цар Борис" - кв. Аспарухово. На този ден енорията отбелязва своя храмов празник.

продължава>
 
Програмата за храмовия ни празник Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 6
Слаба статияОтлична статия 
Понеделник, 01 Май 2017 10:20
храмов празник

На 2 май 2017 г. енорията при храм "Св. цар Борис" - гр. Варна ще отбележи своя храмов празник. В този ден се почита паметта на св. цар Борис - Михаил, Покръстител на българите и отбелязваме 1110 години от неговото успение.

Представяме на вашето внимание програмата за честването на празника:

продължава>
 
Кръводаряване на Разпети Петък в храм Св. цар Борис Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 
Четвъртък, 13 Април 2017 13:07
кръводаряване

На 14 април - Разпети Петък, в храм "Св. цар Борис" - гр. Варна за пореден път ще се проведе кръводарителска акция под наслов "Един живот е в опасност, дайте шанс - дарете кръв". Организатори са Районен център трансфузионна хематология – Варна, Църковното настоятелство при храм "Св. цар Борис" и Районно кметство "Аспарухово".
продължава>
 
Богослуженията в храм Св. цар Борис през Страстната седмица Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 4
Слаба статияОтлична статия 
Вторник, 11 Април 2017 13:35
Женихът на Църквата

Представяме на вашето внимание графика за богослуженията през Страстната седмица в храм "Св. цар Борис"- гр. Варна, кв. Аспарухово:

продължава>
 
За Петата седмица на Великия пост Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 2
Слаба статияОтлична статия 
Сряда, 29 Март 2017 05:45

покаен канонКато образ на всецялостно пълно покаяние е установено паметта на преподобна Мария Египетска да се припомня в Петата неделя от Великия пост - неделя, през която приканата за покайно съзнание завършва с четене на целия канон на св. Андрей Критски.

За пример на истинско покаяние се сочи преп. Мария Египетска и се просят нейните молитви за подкрепа в подвига на покаянието. Канонът на св. Андрей Критски се изпълнява на малкото повечерие в сряда вечерта.

През тази седмица, в петък на малкото повечерие се чете целият акатист към св. Богородица в изпросване небесното ѝ благословение.

продължава>
 
Литийно шествие за Неделя Кръстопоклонна и рожден ден в енорията Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 7
Слаба статияОтлична статия 
Неделя, 19 Март 2017 07:08

Третата Неделя на Великия пост е Неделя Кръстопоклонна. Kакто казва великият богослов на ХХ в. о. Александър Шмеман по този повод в своята книга "Великият пост": "физическият и духовният подвиг – ако е сериозен и последователен – започва да се проявява и се чувства определена умора. На нас са ни нужни помощ и ободрение. От друга страна, изтърпявайки тази умора, изкачили се до половината на планинския връх, ние виждаме края на нашето странстване и сиянието на пасхалната светлина става все по-ярко. Великият Пост – това е време на нашето саморазпъване, опит, макар и ограничен, за осъществяване призива на Христа, който чуваме в евангелското четиво на този ден: „Който иска да върви след Мене, нека се отрече от себе си, да вземе кръста си и да Ме последва” (Марк. 8:34). Но ние не можем да приемем своя кръст и да следваме Христа, ако не приемем Неговия кръст, претърпян от Него заради нашето спасение. Спасява ни Христовият кръст, а не нашият. Само Неговият кръст придава освен смисъл и сила на нашите кръстове."

продължава>
 
Програма на богослуженията на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан през първата седмица на Великия пост Печат Е-мейл
Събота, 25 Февруари 2017 14:12

лого26 февруари 2017 г. ( неделя ) - Неделя Сиропустна

  9:00 ч. Архиерейска света Литургия - митрополитски катедрален храм "Успение Богородично"

  17:00 ч. Вечерня с чин на взаимно опрощение - митрополитски катедрален храм "Успение Богородично"

продължава>
 
Днес е голямата Задушница преди Великия пост Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 5
Слаба статияОтлична статия 
Събота, 18 Февруари 2017 07:52

Днес е голямата Задушница преди Великия пост. В съботния ден срещу Неделя Месопустна /Месни заговезни/ православните християни извършват помен в памет на мъртвите - на голямата Задушница преди Великия пост. Или, както името "Задушница" показва, това е ден за възпоменаване на душите на починалите.

продължава>
 
За вас, седмокласници Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 
Понеделник, 30 Януари 2017 11:08
математика

Църковното настоятелство при храм "Св. цар Борис" - гр. Варна, кв. Аспарухово организира:

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 1 от 33

Флуида ООД

© 2009-2017. Храм Свети цар Борис Варна. Всички права запазени.
Цялостно или частично възпроизвеждане на материали от сайта е разрешено единствено при коректно цитиране на източника, авторите и преводачите. Задължително е при използване на материали от този сайт в електронни издания да се поставя хиперлинк към оригиналната статия в sveticarboris.net. Благодарим за разбирането.