Варненска и Великопреславска св. митрополия

Флуида ООД

ПЦДОН

Начало Новини
Новини
Храм Св. цар Борис придобива все по-благолепен вид Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 2
Слаба статияОтлична статия 
Понеделник, 18 Септември 2017 15:18

01

Варненският храм "Св. цар Борис" придобива все по-голямо благолепие. След като през лятото бяха реставрирани стенописите на северната стена, през този месец благочестиви християни дариха на аспаруховската църква три внушителни с красотата и размерите си полиелеи, а енориашите от своя страна събраха средства за закупуване на енергоспестяващи крушки за новата придобивка.

продължава>
 
Днес във Варна се открива Седмицата на православната книга Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 3
Слаба статияОтлична статия 
Понеделник, 04 Септември 2017 13:26
spk17

От днес до 10 септември във Варна ще се проведе поредната Седмица на православната книга. Тя ще бъде открита в 18.00 часа от Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Йоан. Тазгодишният форум ще премине под мотото "Църквата и младите".

продължава>
 
Започна записването за новата учебна година в неделното ни училище Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 2
Слаба статияОтлична статия 
Четвъртък, 10 Август 2017 10:52
nedelno

Започна записването за новата (2017-18) учебна година в неделното училище "Св. Климент Охридски" към варненския храм "Св. цар Борис".

Приканваме всички родители, които желаят децата им да посещават занятията в неделното училище, да ги запишат до 15-ти септември 2017 г.

продължава>
 
Започват Богородичните пости Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 20
Слаба статияОтлична статия 
Вторник, 01 Август 2017 06:01

Божията МайкаОт 1 август започват постите преди големия празник Свето Успение Богородично, наречени още Богородични или Успенски пости. Постите продължават от 1 до 14 август включително, като се отличават с по-голяма строгост - забранени са всякакви храни с животински произход, а риба се разрешава единствено на 6 август, когато отбелязваме друг голям празник - Преображение Господне.

продължава>
 
Да помогнем за реставрацията на стенописите в храм Св. цар Борис Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 5
Слаба статияОтлична статия 
Вторник, 04 Юли 2017 15:33
стенопис

Братя и сестри,

Ремонтните дейности във варненския храм "Св. цар Борис" продължават. Благодарение и на вашите пожертвования успяхме да ремонтираме покрива на храма, освежихме фасадата на сградата, беше изградено помещение за палене на свещи, а притворът на храма бе основно преустроен. Имената на дарителите се поменават на всяка св. литургия.

продължава>
 
Покана за среща-беседа с о. Ивица Тодоров Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 
Събота, 01 Юли 2017 12:30
о. Ивица

Църковното настоятелство при храм "Св. цар Борис" - гр. Варна кани енориашите на беседа с нашия приятел от Македония о. Ивица Тодоров, известен със своята проповедническа и мисионерска дейност.

продължава>
 
От днес започва Петровият пост Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 24
Слаба статияОтлична статия 
Понеделник, 12 Юни 2017 05:12

светите Петър и ПавелОт днес православните християни встъпват в поста за празника на светите първовърховни апостоли Петър и Павел, който ще отбележим на 29 юни. Продължителността на този пост всяка година е различна и зависи от пасхалията, като в църквите, които спазват поправения юлиански календар дори в някои случаи липсва. Петровият пост възниква от древни времена в християнството, като първоначално е бил свързан с празника Петдесетница.

продължава>
 
Започва курс по източно църковно пеене в Аспарухово Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 5
Слаба статияОтлична статия 
Сряда, 31 Май 2017 18:20
невми

Църковното настоятелство при храм "Св. цар Борис" обявява, че стартира курс по източно църковно пеене в енорията. Ще очакваме желаещите да вземат участие в курса на 3 юни 2017 г. (събота) от 10,30 в сградата на неделното ни училище. Тогава ще проверим музикалния ви слух и ще обсъдим организационно-технически въпроси.

Курсът ще се провежда всяка събота в рамките на два учебни часа с начален час 10,30 ч.

продължава>
 
Закрихме учебната година в неделното ни училище (фоторепортаж) Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 4
Слаба статияОтлична статия 
Вторник, 30 Май 2017 12:36
закриване

На 28 май (неделя) завърши учебната година в Неделното училище "Св. Климент Охридски" към храм "Св. цар Борис" - гр. Варна. След св. литургия децата от неделното училище показаха на енорията какво са усвоили през годината. Бяха задавани въпроси на православна тематика, като възпитаниците бяха разделени на две възрастови групи. Всички деца успяха да се включат в отговорите със завидни познания по материала.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 1 от 34

Флуида ООД

© 2009-2017. Храм Свети цар Борис Варна. Всички права запазени.
Цялостно или частично възпроизвеждане на материали от сайта е разрешено единствено при коректно цитиране на източника, авторите и преводачите. Задължително е при използване на материали от този сайт в електронни издания да се поставя хиперлинк към оригиналната статия в sveticarboris.net. Благодарим за разбирането.