ПЦДОН

Начало Новини
Новини
Архим. Никодимос Каварнос ще изнесе концерт във Варна Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 5
Слаба статияОтлична статия 
Понеделник, 04 Юни 2018 12:17
Каварнос

На 17.06. (неделя) от 18.00 ч. в храм „Св. Атанасий” ще се състои концерт на известния гръцки духовник и църковен певец архимандрит Никодимос Каварнос. 

продължава>
 
От днес започва Петровият пост Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 27
Слаба статияОтлична статия 
Понеделник, 04 Юни 2018 07:12

светите Петър и ПавелОт днес православните християни встъпват в поста за празника на светите първовърховни апостоли Петър и Павел, който ще отбележим на 29 юни. Продължителността на този пост всяка година е различна и зависи от пасхалията, като в църквите, които спазват поправения юлиански календар дори в някои случаи липсва. Петровият пост възниква от древни времена в християнството, като първоначално е бил свързан с празника Петдесетница.

продължава>
 
В храмовата книжарница пристигнаха книгите на о. Харалампос Пападопулос Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 4
Слаба статияОтлична статия 
Четвъртък, 26 Април 2018 14:38
книгите на о. Харалампос

В книжарницата при храм "Св. цар Борис" пристигнаха книгите на популярния гръцки проповедник о. Харалампос Пападопулос "Всичко е път" и "Всеки край е едно начало", издание на сайта "Задругата". Това са първите българоезични издания на негови книги, а в сайта ни сме публикували някои негови беседи и есета.

продължава>
 
Архиерейска св. литургия в Аспарухово за 4-та Неделя след Пасха Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 2
Слаба статияОтлична статия 
Вторник, 24 Април 2018 11:59
вход

Църковното настоятелство при храм "Св. цар Борис" има радостта да съобщи, че на 29 април 2018 г. (4-та Неделя след Пасха - на Разслабления) Варненският и Великопреславски митрополит Йоан ще посети нашата енория и ще отслужи архиерейска св. литургия.

продължава>
 
Да дарим кръв на Велики Петък Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 
Вторник, 03 Април 2018 11:46
blood drop

На 6 април 2018 г. - Разпети Петък - за пореден път ще се проведе кръводарителска акция под наслов "Кръвта няма аналог: дарете кръв - спасете живот". Организатори са Районен център трансфузионна хематология – Варна, Църковното настоятелство при храм "Св. цар Борис"- гр. Варна и Районно кметство "Аспарухово".
продължава>
 
Великденски четения във Варна Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 3
Слаба статияОтлична статия 
Сряда, 28 Март 2018 11:41
плакат

Традиционните „Великденски четения” ще се състоят във Варна. Те се провеждат с благословението на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан и се организират от църковното настоятелство при храм „Св. Атанасий”. Предвидена е следната програма: 

продължава>
 
Съвместно занятие по математика в памет на Васил Левски Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 2
Слаба статияОтлична статия 
Написано от Мирослава Радиева   
Понеделник, 19 Февруари 2018 11:59
мероприятие

В навечерието на отбелязване 145 години от гибелта на Апостола и във връзка с извънкласните мероприятия в чест на Левски, на 15.02.2018 г. от 10.30 ч. в храм „Св. цар Борис “ се проведе занятие по математика с ученици от клуб „Млад журналист“ при Начално училище „Васил Левски“ и учениците Симона Райкова и Станимир Костадинов от школата по математика към храма с ръководител Дечко Дяков.

продължава>
 
180 години от построяването на храм „Св. Атанасий” и храмов празник тържествено ще отбележат във Варна Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 
Написано от Варненска и Великопреславска св. митрополия   
Понеделник, 15 Януари 2018 10:23
храм Св Атанасий

През тази година се навършват сто и осемдесет години от построяването на храм „Св. Атанасий” във Варна.  По този повод и в чест на храмовия празник на 17 януари (сряда) 2018 г., от 17:00 часа  ще се отслужи вечерня (вечерна служба) с петохлебие.

продължава>
 
Димитър Цветков извади кръстa от богоявленските води в Аспарухово Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 7
Слаба статияОтлична статия 
Събота, 06 Януари 2018 19:06
Димитър Спасов

25-годишният Димитър Цветков успя да достигне пръв до кръста, хвърлен днес от ставрофорен иконом Добромир Георгиев в богоявленските води. Това беше неговият трети успешен опит, като за благословение той получи дървения кръст, който извади, както и икона на празника.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 1 от 35

Флуида ООД

© 2009-2018. Храм Свети цар Борис Варна. Всички права запазени.
Цялостно или частично възпроизвеждане на материали от сайта е разрешено единствено при коректно цитиране на източника, авторите и преводачите. Задължително е при използване на материали от този сайт в електронни издания да се поставя хиперлинк към оригиналната статия в sveticarboris.net. Благодарим за разбирането.