ПЦДОН

Начало Катехизис
Въведение в православната вяра
Екипът на сайта с любезното съдействие на прот. Добромир Димитров - преподавател в Православния богословски факултет по църковно право към Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий", ще запознае поетапно читателите си с няколко текста от един великолепен труд озаглавен "Основи на православната вяра (Катихизис)", чиито автор е сръбският богослов проф. д-р Здравко М. Пено, преведен на български от д-р Свилен Тутеков, като последният е и научен редактор на българското издание. Самата книга е отпечатана от издателство "Синтагма" - Велико Търново през 2008 г. с ISBN 978-954-92106-1-3. Основната изходна точка, която характеризира научния подход на проф. Пено, е библейската и светоотеческата вкорененост на теологията и живото следване на съвременната богословска мисъл.
 
Считаме, че познаването на основните положения във вярата ни е особена важно поради нуждата от правилен ориентир в океана от информация, който ежедневно ни залива и опасността от погрешно възприемане на християнството. В тази връзка ще качим няколко текста от гореспоменатото издание, които намираме за фундаментални и ще разпределим в следните категории:

Флуида ООД

© 2009-2018. Храм Свети цар Борис Варна. Всички права запазени.
Цялостно или частично възпроизвеждане на материали от сайта е разрешено единствено при коректно цитиране на източника, авторите и преводачите. Задължително е при използване на материали от този сайт в електронни издания да се поставя хиперлинк към оригиналната статия в sveticarboris.net. Благодарим за разбирането.