ПЦДОН

Начало Публицистика
Публицистика
Лошата новина Е-мейл
Оценка на читателите: / 21
Слаба статияОтлична статия 
Написано от Мартин Димитров   
Сряда, 11 Декември 2013 14:05

лоша новинаНямах намерение въобще да се занимавам с пасквила, който Агатонийският епископ  пусна вчера по медиите. На фона на новината за намерените нетленни мощи на отец Георги Калчу считам, че словоблудството на игумена (няма да го назовавам и по име, защото носи и срами името на велик светия) би оцапало страниците на сайта.

Но все пак.

продължава>
 
Варненци прогонват нежелан митрополит преди повече от век Е-мейл
Оценка на читателите: / 8
Слаба статияОтлична статия 
Неделя, 01 Декември 2013 14:39

Катедрален храм Свето Успение БогородичноСъщо като през зимата на 2013 г. през лятото на 1906 г. във Варна избухват улични протести, които заразяват цялата страна. Причините за тях не са сметките за ток или тогавашният кмет, а съществуващото от години напрежение между българи и гърци. В повод то да избие на повърхността се превръща назначеният от Вселенската патриаршия за варненски митрополит Неофит Йоану, който е грък.

продължава>
 
За героите Е-мейл
Оценка на читателите: / 12
Слаба статияОтлична статия 
Понеделник, 25 Ноември 2013 22:02
компилация от Георги Пенчев

геройПосвещавам на моя духовник о. Добромир Георгиев, на о. Василий Шаган, о. Георги Фотакиев и всички достойни свещеници от Варненска епархия

Всяка война има своите герои. Православният герой рядко се споменава в света, за него не се правят филми, не се пишат книги, за него не се говори в медиите. Името му обаче е записано в Книгата на живота, в Житията на светиите, той е и в сърцата на всички истински християни!

В Български тълковен речник под герой се разбира: човек проявил смелост, храброст, изключителна доблест.

продължава>
 
Строгата Любов и обидчивите християни Е-мейл
Оценка на читателите: / 45
Слаба статияОтлична статия 
Написано от прот. Андрей Ткачов   
Петък, 02 Август 2013 12:42

Андрей ТкачовОнзи велик диалог, в който при въпроса на Христос „вие за кого Ме мислите?“ Петър отговорил: „Ти си Христос, Синът на Живия Бог“ (Мат. 16:16), бил предшестван от не по-малко важни думи. Господ попитал: „Кой мислят хората, че съм Аз, Сина Човешки?“ и учениците отговорили, че едни Го мислят за Йоан Кръстител, други за Илия, а трети за Йеремия или някой от пророците. Върху тези споменати имена си струва да обърнем по-голямо внимание.

Йоан Кръстител, Илия, Йеремия.

продължава>
 
Защо бебето в ръцете на просякинята спи? Е-мейл
Оценка на читателите: / 20
Слаба статияОтлична статия 
Написано от Анатолий Шарий   
Понеделник, 22 Април 2013 08:42
 
beggar
 
Киев, Украйна

В близост до метростанция Лукяновска седи жена на неопределена възраст. Може да си помислите, че е на 30, на 23 или пък на 40 години. Косата й е мръсна, главата й наведена скръбно надолу. На земята пред нея стои платнена чанта. В чантата минаващите граждани пускат пари. В ръцете си жената държи причината, доказваща, че има нужда от тези пари. В обятията й спи двегодишно дете. То е с мръсна шапка, която някога е била бяла, и спортно костюмче.


продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 Следваща > Край >>

Страница 4 от 7

Флуида ООД

© 2009-2018. Храм Свети цар Борис Варна. Всички права запазени.
Цялостно или частично възпроизвеждане на материали от сайта е разрешено единствено при коректно цитиране на източника, авторите и преводачите. Задължително е при използване на материали от този сайт в електронни издания да се поставя хиперлинк към оригиналната статия в sveticarboris.net. Благодарим за разбирането.