ПЦДОН

Начало Публицистика
Публицистика
Първите птици и думите, които събуждат Е-мейл
Оценка на читателите: / 29
Слаба статияОтлична статия 
Написано от свещ. Владимир Дойчев   
Петък, 31 Октомври 2014 09:11
отец ВладимирНякои предавания и текстове, които излизат в медиите, много ме радват. Радват ме като топенето на мартенския сняг на Малашевските гробища, когато става ясно, че мръзненето по опела и панихиди свършва и скоро гробовете ще се отрупат с разнообразни цветове - символ на бъдещото възкресение на мъртвите. Така е и с тези текстове и предавания. Насред общата хладина, сковала общественото говорене и образувала лепкава киша от политически термини и похотливи шоу-програми, от време на време се появяват истински топли човешки думи като съпричастност, приятелство, любов, вяра, покаяние, Бог...
продължава>
 
Хелоуин Е-мейл
Оценка на читателите: / 35
Слаба статияОтлична статия 
Написано от св. Николай Велимирович   
Сряда, 29 Октомври 2014 07:00
 
ХелоуинКато православни християни ние трябва внимателно да изследваме всеки аспект на нашето участие в света, неговите дейности, празници и фестивали, за да бъдем сигурни дали тези участия са съвместими с нашата Свята Православна Вяра.

Сега всичко във външния свят ни напомня, че Хелоуин наближава: в училище децата са заети да рисуват тикви, да изрязват прилепи, духове и вещици, и подготвят идеалния костюм, с който да ходят да събират лакомства.
продължава>
 
Мелодията на прехода Е-мейл
Оценка на читателите: / 10
Слаба статияОтлична статия 
Написано от Дария Захариева   
Вторник, 21 Октомври 2014 06:54
 
Дария ЗахариеваМелодията на прехода врасна в мечтите на последните 25 години. Органично се просмука химерата на ситото щастие. Което стигане няма. Преход, преход, преход и хоп - щастие. Доста се проточи последното. Ако животът не се измерваше с време, може би щеше да си изглежда като че всичко отново предстои. Предстои и ще се случи, в бъдещето, по-натам, след следващия стълб.
продължава>
 
Ти, който беше мой брат Е-мейл
Оценка на читателите: / 25
Слаба статияОтлична статия 
Написано от Дария Захариева   
Вторник, 07 Октомври 2014 07:22

Дария ЗахариеваСлушах без да чувам, гледах повтарянето на ужаса на поредната трагедия. Сега – в Горни Лом. В болката хората казват чисти истини. В болката се връща братството на хората. Връща се кръвното родство на ближния. Освен неоспоримия факт, че кръвта на всички ни е еднаква. Ние – измамната и вярна думичка. Изцедена от смисъл и топлина като толкова други.

продължава>
 
Свещениците и мерцедесите Е-мейл
Оценка на читателите: / 25
Слаба статияОтлична статия 
Написано от прот. Андрей Ткачов   
Вторник, 14 Януари 2014 15:00

отец Андрей ТкачовЕнорийският свещеник прилича по нещо на личния лекар. Пренатоварен, изморен, бяга напред-назад, веднъж, за да причасти някой болен, друг път, за да извърши погребение или кръщение. Жена му не го вижда у дома, и с право негодува заради това. Домът се измъчва. Все не остават време и сили. А работата е важна, както лекарската, така и свещеническата. Изключително важна, но не бие на очи. Свещеникът не е футболна звезда, нито популярен певец.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 Следваща > Край >>

Страница 3 от 7

Флуида ООД

© 2009-2018. Храм Свети цар Борис Варна. Всички права запазени.
Цялостно или частично възпроизвеждане на материали от сайта е разрешено единствено при коректно цитиране на източника, авторите и преводачите. Задължително е при използване на материали от този сайт в електронни издания да се поставя хиперлинк към оригиналната статия в sveticarboris.net. Благодарим за разбирането.