ПЦДОН

Начало Публицистика
Публицистика
Приятелството: от игрището към интернет Е-мейл
Оценка на читателите: / 5
Слаба статияОтлична статия 
Написано от Димитрис Каравасилис   
Четвъртък, 07 Юни 2018 11:19
Деца играят футбол в Кардиф, 1966 г.

Мачът беше свещено събрание следобед в квартала. Веднага щом настъпваше час, от всеки ъгъл изскачаха десетки юнаци - малчугани, готови за още един мач. Разбира се, топката. Този, който носеше топката, обикновено идваше последен, за да впечатли и да определи кой ще играе и как ще протече мачът.

продължава>
 
Защо Господ допуска войните? Е-мейл
Оценка на читателите: / 11
Слаба статияОтлична статия 
Написано от свещ. Алексий Спаский   
Събота, 02 Юни 2018 13:19
Косовска църква

Защо войната, този бич на човечеството, от който всички така се боят, който всички плаши, вълнува цялото човечеството, причинява толкова злини и бедствия? И наистина ли войната е толкова страшно и безконечно зло, тъмен буреносен облак, през който  не прониква нито един  лъч  на светлина, нито един светъл щрих  и е безкрайна черна ивица?

продължава>
 
Как е изглеждал Христос? Е-мейл
Оценка на читателите: / 16
Слаба статияОтлична статия 
Написано от Иля Долматов   
Петък, 29 Декември 2017 12:16

Неръкотворния образ на ХристаОбичам да споря с атеисти. От време на време в тези спорове „изкачат” тезиси, за които, ние, вярващите не се замисляме. Но именно в тези тезиси се откроява една част от атеистичния мироглед.

По време на дискусия с един атеист прозвуча мисълта за това, че Евангелията не са написани от хора, които са виждали Христос и се общували с Него, защото в тях няма описание на външността Му. Докато, например, за външността за Сократ подробно можем да научим от творчеството на ученици и съвременници му. Наистина нито едно от четирите канонични (и в многобройните апокрифни) Евангелия не дава такова, като изключим описанието на Преображението на Христос: „Видът на лицето Му се измени” (Лк. 9:29).

продължава>
 
Скандалите в Църквата Е-мейл
Оценка на читателите: / 7
Слаба статияОтлична статия 
Написано от архим. Павел Пападопулос   
Четвъртък, 13 Юли 2017 13:51
Добрият самарянин

Църквата много пъти скандализира, защото в нея има хора, които не са съвършени, герои, безупречни, а грешни, порочни, страстни.

Сякаш отиваме в една болница и се скандализираме, понеже в болницата има болни. Ама точно затова се намират там болните - в болницата - за да намерят изцеление.

продължава>
 
Какви опасности крие прекаленото „обредно благочестие”? Е-мейл
Оценка на читателите: / 10
Слаба статияОтлична статия 
Написано от свещеник Андрей Чиженко   
Понеделник, 11 Юли 2016 20:26
благочестие

Нашият Господ Иисус Христос казва: „Съботата е направена за човека, а не човек за съботата: тъй че Син Човечески е господар на съботата” (Марк 2:27-28).

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 Следваща > Край >>

Страница 1 от 7

Флуида ООД

© 2009-2018. Храм Свети цар Борис Варна. Всички права запазени.
Цялостно или частично възпроизвеждане на материали от сайта е разрешено единствено при коректно цитиране на източника, авторите и преводачите. Задължително е при използване на материали от този сайт в електронни издания да се поставя хиперлинк към оригиналната статия в sveticarboris.net. Благодарим за разбирането.