ПЦДОН

Начало Новини Последни новини Да подкрепим семейството на Боби!
Да подкрепим семейството на Боби! Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 9
Слаба статияОтлична статия 
Събота, 28 Март 2015 11:45
       
  милосърдиеЧисто и непорочно благочестие пред Бога и Отца е това: да пригледваш сираци и вдовици в техните скърби и да се пазиш неосквернен от света. (Иак. 1:27)
 
Братя и сестри,
 
Още от древност старозаветният закон защитавал вдовиците и сираците, защото те нямали доходи и кой да се грижи за тях. (Изх. 22-22, Второз. 14-29). Грижата за сираците и вдовиците е била неотменна част и от служението на Христовата Църква още от самото й зараждане. Не един и два са примерите в книгите от Новия завет, където премъдрите апостоли дават специални указания на верните как да се погрижат за изпадналите в беда осиротели жени и деца.
 
За съжаление и в наши дни случаите на преждевременна раздяла с този живот на млади и отговорни хора не са изключение, но именно това ни дава възможност да засвидетелстваме вярата и християнското си милосърдие към техните близки и роднини.
 
На 13 март т.г.  на 41-годишна възраст се упокои в Господа нашият многообичан енориаш иподякон Боян Банчев, чиито заслуги за благолепието на храма и църковния двор са неизброими. Боби остави съпруга и две невръстни деца, които имат нужда от нашата подкрепа. 
 
В тази връзка енорията към храм "Св. цар Борис" се обръща за помощ към всички боголюбиви и милосърдни християни, които имат желание и възможност духовно и материално да подпомогнат семейството на Боян.
 
Можете да превеждате своите дарения на следната сметка:
 
титуляр: Ренета Алексеева Банчева
IBAN: BG18STSA93000010466260
BIC: STSABGSF
Банка ДСК ЕАД
основание: дарение за семейството на Боян Банчев
 
По всякакви въпроси относно помощта за семейството можете да се обръщате към църковния настоятел г-н Георги Пенчев, тел. 0888 340411.
 
Да изпълняваме усърдно християнския си дълг и с това да покажем, че сме достойни Господни ученици!
 
от Църковното настоятелство при храм "Св. цар Борис"
 
Коментари (0)
Коментирай
Your Contact Details:
Коментари:
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry:
:evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
Security
Please input the anti-spam code that you can read in the image.
 

Флуида ООД

© 2009-2018. Храм Свети цар Борис Варна. Всички права запазени.
Цялостно или частично възпроизвеждане на материали от сайта е разрешено единствено при коректно цитиране на източника, авторите и преводачите. Задължително е при използване на материали от този сайт в електронни издания да се поставя хиперлинк към оригиналната статия в sveticarboris.net. Благодарим за разбирането.