ПЦДОН

Начало Новини Последни новини Репортаж от Богоявление в Аспарухово
Репортаж от Богоявление в Аспарухово Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 3
Слаба статияОтлична статия 
Сряда, 07 Януари 2015 09:29
на кея32-годишният Костадин Маринов Цвятков от Аспарухово, работещ като охранител, успя да достигне пръв до кръста, хвърлен от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. Това беше неговият четвърти пореден и първи успешен опит. Въпреки студеното време и силния вятър, двадесет мъже събраха смелост да скочат в ледените води край кораб „Академик” на кея в Аспарухово.

По традиция хвърлянето на кръста във водата за Богоявление беше предходено от отслужване на св. Божествена литургия и литийно шествие от храм "Св. цар Борис" до кея на канала.

За всички участници в надпреварата църковното настоятелство при аспаруховския храм бе осигурило подаръци, връчени от Варненския митрополит Йоан.
 
 
Коментари (0)
Коментирай
Your Contact Details:
Коментари:
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry:
:evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
Security
Please input the anti-spam code that you can read in the image.
 

Флуида ООД

Сродни статии

© 2009-2018. Храм Свети цар Борис Варна. Всички права запазени.
Цялостно или частично възпроизвеждане на материали от сайта е разрешено единствено при коректно цитиране на източника, авторите и преводачите. Задължително е при използване на материали от този сайт в електронни издания да се поставя хиперлинк към оригиналната статия в sveticarboris.net. Благодарим за разбирането.