ПЦДОН

Начало Новини Последни новини Въведение Богородично във Варна
Въведение Богородично във Варна Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 4
Слаба статияОтлична статия 
Написано от Варненска и Великопреславска св. митроплия   
Вторник, 18 Ноември 2014 13:02

плакатВъв връзка с празника „Въведение Богородично” – ден на християнското семейство и младеж, Варненска и Великопреславска митрополия организира следната  програма:

На 20 ноември 2014 г., от 18.00 часа, в концертната зала на Градската художествена галерия  ще се състои Тържествен концерт. Събитието ще бъде открито с празнично слово, произнесено от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. В концерта участие ще вземат  църковните хорове при  Катедрален храм „Успение Богородично”, храм „Св. Атанасий”, Старинен храм „Успение Богородично” и детски хор „Хорал”.

На 21 ноември 2014 г. от 8.45 ч., в Катедрален храм - паметник "Успение Богородично" гр. Варна  ще бъдат посрещнати копия на чудотворните икони на Св. Богородица „Всецарица” от манастира Ватопед и Молдовската икона на Св. Георги от Зографския манастир на Света Гора.

От 9.00 ч. ще бъде отслужена празнична Света Литургия от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.

От 11.00 ч. ще се проведе шествие под надслов „Семейството е свято” със следния маршрут: Катедрален храм - вход на Морската градина - храм "Св. Атанасий". Това е съвместна инициатива на Варненска и Великопреславска митрополия и  Община Варна. По време на шествието ще се носят копията на чудотворните икони от Света гора. То ще завърши в храм „Св. Атанасий”, където  ще се отслужи акатист пред иконата Св. Богородица „Всецарица” от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан и свещеници от град Варна.

 

ПРЕСЦЕНТЪР НА ВАРНЕНСКА И  ВЕЛИКОПРЕСЛАВСКА СВ. МИТРОПОЛИЯ

Коментари (0)
Коментирай
Your Contact Details:
Коментари:
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry:
:evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
Security
Please input the anti-spam code that you can read in the image.
 

Флуида ООД

© 2009-2018. Храм Свети цар Борис Варна. Всички права запазени.
Цялостно или частично възпроизвеждане на материали от сайта е разрешено единствено при коректно цитиране на източника, авторите и преводачите. Задължително е при използване на материали от този сайт в електронни издания да се поставя хиперлинк към оригиналната статия в sveticarboris.net. Благодарим за разбирането.