ПЦДОН

Начало Библиотека Нови книги Храмовата библиотека представя книгата "Военният път на светителя Лука"
Храмовата библиотека представя книгата "Военният път на светителя Лука" ПДФ Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 
Понеделник, 21 Юли 2014 17:28
 
корица Св. ЛукаТрите войни от началото на века за архимандрит Лука (Войноясенецки) са само училище, подготовка за неговата главна битка за душата и живота на човека - Великата отечествена война. През тези четири години той като че ли открива и поддържа свой собствен втори фронт срещу чуждоземното нашествие. Архиепископ Лука едновременно с това е Тамбовски владика и ръководител на цялата медицинска служба в Тамбовска област, чете лекции по хирургия, изнася проповеди в храмовете, пише медицински и богословски съчинения, и, разбира се, оперира ранени. По силите ли е това на един човек, каквито и изключителни способности да притежава той. В никакъв случай. Но ако той е Божи избраник, чрез който Бог твори Своята воля, то такъв човек може да направи много.

Изданието е налично в библиотеката на храм "Св. цар Борис" и всеки регистриран читател може да се запознае подробно с него.
 
Съобщаваме и че в библиотеката са дарени книги, необходими на студентите по богословие и обучаващите се семинаристи.
 

Флуида ООД

© 2009-2018. Храм Свети цар Борис Варна. Всички права запазени.
Цялостно или частично възпроизвеждане на материали от сайта е разрешено единствено при коректно цитиране на източника, авторите и преводачите. Задължително е при използване на материали от този сайт в електронни издания да се поставя хиперлинк към оригиналната статия в sveticarboris.net. Благодарим за разбирането.