ПЦДОН

Начало Новини Последни новини Сборникът с беседи на о. Андреас Конанос вече и в храмовата книжарница
Сборникът с беседи на о. Андреас Конанос вече и в храмовата книжарница Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 2
Слаба статияОтлична статия 
Четвъртък, 26 Юни 2014 16:10

Книга КонаносСборникът с радиобеседи на архим. Андреас Конанос "Укрепи душата си" вече може да бъде закупен и от книжарницата при храм "Св. цар Борис" - гр. Варна.  Книгата се издава с благословението на Великотърновския митр. Григорий от енорията на храм „Св. Мина” във Велико Търново.

Архимандрит Конанос е познат на българските православни християни чрез множество беседи, публикувани в наши православни сайтове, включително и в сайта на нашата енория, благодарение усърдната работа на преводача-богослов Константин Константинов.

Предговорът на изданието е на о. Добромир Димитров, в който той накратко представя книгата: „Пред нас е словото на архимандрит Андрей (Конанос). Подчертаваме словото, тъй като настоящата книга съдържа част от неговите радиобеседи. Има нещо романтично да стоиш пред радиото и да слушаш онзи, който говори. Още по-хубаво е, когато слушащите са много и са събрани заедно, а после споделят чутото, подобно на споделеното и чутото в Божествената Литургия. Така беседата оживява и вълнува сърцата и умовете на търсещите смисъла и целта на човешкия живот, на това, което става във вътрешно-скрития човек на сърцето (1 Петр. 3:4)”.

Сборникът "Укрепи душата си" съдържа само непубликувани до този момент радиобеседи на архим. Конанос в превод на Константин Константинов. Цената му е 6 лв. Бройките са ограничени.

Коментари (0)
Коментирай
Your Contact Details:
Коментари:
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry:
:evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
Security
Please input the anti-spam code that you can read in the image.
 

Флуида ООД

Сродни статии

© 2009-2018. Храм Свети цар Борис Варна. Всички права запазени.
Цялостно или частично възпроизвеждане на материали от сайта е разрешено единствено при коректно цитиране на източника, авторите и преводачите. Задължително е при използване на материали от този сайт в електронни издания да се поставя хиперлинк към оригиналната статия в sveticarboris.net. Благодарим за разбирането.