ПЦДОН

Начало Новини Последни новини Излезе от печат сборник с беседи на Месогийския митр. Николай
Излезе от печат сборник с беседи на Месогийския митр. Николай Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 6
Слаба статияОтлична статия 
Написано от Двери.бг   
Вторник, 13 Май 2014 08:44
КорицаКнигата Там, където Бог се вижда с беседи на Месогейския митр. Николай (Атинска архиепископия) вече се продава в църковните магазини в страната. Тя съдържа беседи на духовника и негови интервюта, дадени за гръцки медии. В беседите си митрополит Николай разкрива основите на живота с Бога, какво представлява духовният живот, възможен ли е той за съвременните хора, живеещи в големите градове и обградени от високите технологии.

Митрополит Николай ясно и точно изразява становищата си по църковните проблеми, опирайки се на сериозното си богословско образование и задълбочен духовен опит, но също така като използва познанията си в областта на природните науки и особено на физиката. Затова той е уважаван и обичан духовник в Гърция.

Месогийския митрополит НиколайУ нас той е познат с беседите си, които през последните години се публикуват в Двери.бг (а и не само -  доста публикации от същия автор има и във варненския сайт pravoslaven-sviat.org - бел. ред) Книгата Там, където Бог се вижда включва избрани текстове и излиза с негово благословение. Преводач на беседите е Константин Константинов, богослов (Лимасол, Кипър), а редактор на превода – Златина Каравълчева (София), редактор в Двери.бг. Предговорът е на проф. Иван Ж. Димитров.

Митрополит Николай е лично свързан с България. Неговата прабаба е родена и израсла във Варна. Освен това той беше този, който преди 10-ина години предостави храм на българската православна общност в Атина, квартал „Свети Безсребреници”, влизащ в границите на Атикийската епархия, на която мирополитът по онова време беше управляващ.

Книгата Там, където Бог се вижда се продава в църковните магазини в София, Варна и Видин, а скоро и в други градове в страната. Цената й е 6 лв.

За поръчки на едро можете да пишете на адреса на редакцията: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

източник: dveri.bg

Коментари (0)
Коментирай
Your Contact Details:
Коментари:
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry:
:evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
Security
Please input the anti-spam code that you can read in the image.
 

Флуида ООД

© 2009-2018. Храм Свети цар Борис Варна. Всички права запазени.
Цялостно или частично възпроизвеждане на материали от сайта е разрешено единствено при коректно цитиране на източника, авторите и преводачите. Задължително е при използване на материали от този сайт в електронни издания да се поставя хиперлинк към оригиналната статия в sveticarboris.net. Благодарим за разбирането.