ПЦДОН

Начало Новини Последни новини Хиляди вярващи се стекоха за празничната св. Литургия в чест на светия старец Порфирий (обновена със снимков материал)
Хиляди вярващи се стекоха за празничната св. Литургия в чест на светия старец Порфирий (обновена със снимков материал) Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 8
Слаба статияОтлична статия 
Понеделник, 02 Декември 2013 12:19

Свети ПорфирийХиляди вярващи се стекоха за празничната св. Литургия в чест на св. старец Порфирий, която бе отслужена в манастира „Преображение Господне” в Милеси, Атика, основан от самия старец. Светата Литургия бе водена от Филаделфийския митрополит Мелитон от Вселенската Патриаршия в съслужение с голям брой свещеници, както и игумени на много манастири в Гърция.

В своята проповед митрополитът отбеляза: „Св. Порфирий проповядва опитно живота на любовта и на Ангелите. От Света Гора, от Евбея, от Омония, от Калисия, от Милеси, от това свещено място, където ходиха неговите нозе”.

„Личността на св. старец Порфирий продължава да бъде отпечатана в паметта и сърцето на тези, които имаха благословението да го познават и да общуват с него”. „В днешната трудна ситуация и период, през който минава светът и нашият благословен народ, който вече е загубил своето доверие във всякакъв вид помазани властници и наричащи се духовни отци и се намира в пълно объркване, поради липсата на способни хора да му покажат пътя и изхода от безизходицата, нашият старец св. Порфирий ни указва този път. И това е пътят на преображението”. „Свети Порфирий е истински отец и водач на нашия народ, защото истински го обичаше. Той не искаше да спечели нещо от народа, не поиска звания, сила и богатство.  Единственото, което имаше в изобилие и го даде без ограничения, беше неговата любов”, допълни Филаделфийският митрополит.

Запис на цялата служба: тук

Снимки от събитието:

източник: romfea.gr, превод: Константин Константинов

Коментари (0)
Коментирай
Your Contact Details:
Коментари:
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry:
:evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
Security
Please input the anti-spam code that you can read in the image.
 

Флуида ООД

Сродни статии

© 2009-2018. Храм Свети цар Борис Варна. Всички права запазени.
Цялостно или частично възпроизвеждане на материали от сайта е разрешено единствено при коректно цитиране на източника, авторите и преводачите. Задължително е при използване на материали от този сайт в електронни издания да се поставя хиперлинк към оригиналната статия в sveticarboris.net. Благодарим за разбирането.