ПЦДОН

Начало Празници Днес отдаваме Господския празник Възнесение Христово
Днес отдаваме Господския празник Възнесение Христово Е-мейл
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 
Петък, 21 Юни 2013 07:10

Слава и ныне, глас 6, изпълнява Тодор Тодоров - псалт при храм "Св. цар Борис" - гр. Варна:

Недр Отеческих не разлучься, сладчайший Иисусе, / и с земными яко Человек пожив, / днесь от горы Елеонския вознеслся еси во славе, / и падшее естество наше милостивно вознес, / Отцу спосадил еси. / Темже небеснии безплотных чинове, / чудеси удивляющеся, ужасахуся ужасом, / и трепетом содержими, Твое человеколюбие величаху. / С нимиже и мы земнии, / еже к нам Твое снисхождение, / и еже от нас вознесение славословяще, / молимся глаголюще: / ученики, и рождшую Тя Богородицу, / радости безчисленныя исполнивый во Твое вознесение, / и нас сподоби избранных Твоих радости, молитвами их, / великия ради Твоея милости.

­
Без да Се разлъчваш от недрата на Отца, Пресладкий Иисусе, и като поживя със земните като Човек, днес от Елеонската планина Ти Се възнесе в слава, и възвисявайки милостиво нашето паднало естество, Ти го постави редом до Отца. Затова небесните безплътни чинове, удивявайки се на чудото, в страх се ужасиха и обхванати от трепет величаеха Твоето човеколюбие. Заедно с тях и ние, земните, славословейки Твоето снизхождане към нас и възнесението Ти от нас, молим се така: „Ти, Който учениците и родилата Те Богородица изпълни с безкрайна радост при Своето възнесение, и нас сподоби с радостта на Твоите избрани, по техните молитви и заради великата Ти милост!"

 

Флуида ООД

© 2009-2018. Храм Свети цар Борис Варна. Всички права запазени.
Цялостно или частично възпроизвеждане на материали от сайта е разрешено единствено при коректно цитиране на източника, авторите и преводачите. Задължително е при използване на материали от този сайт в електронни издания да се поставя хиперлинк към оригиналната статия в sveticarboris.net. Благодарим за разбирането.