ПЦДОН

Начало Новини Последни новини Вечер на детското творчество организира църковното настоятелство при храм „Св. Атанасий” в Радио Варна
Вечер на детското творчество организира църковното настоятелство при храм „Св. Атанасий” в Радио Варна Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 
Написано от Варненска и Великопреслaвска митрополия   
Сряда, 12 Юни 2013 08:24
храм Свети Атанасий

На 14 юни от 18,30 ч. в концертното студио на радио Варна ще се състои концерт на детски хор „Ангели” и откриване изложба на школите по иконопис и изобразително изкуство при варненския храм „Св. Атанасий”.

Под наслов „Вечер на детското творчество” църковното настоятелство представя плодовете от труда на малчуганите и техните ръководители, които всяка събота и неделя се събират в храма, за да развиват дарбите си.

Малките иконописци ще представят дванадесет икони. Сред тях са образите на Христос Вседържител, Христос Велик Архиерей, Божията майка с Младенеца, св. Тривелий, св. Николай, св. Георги, св. св. Константин и Елена и др. Под ръководството на Катя и Младен Костадинови децата са участвали във всички етапи на изписване и поставяне позлата на иконите.

За тригодишното си съществуване детски хор „Ангели”, под диригентството на Евгения Григорова, има немалко концертни участия. Това обаче ще бъде първият техен самостоятелен концерт. Освен църковни песнопения в репертоара им са включени детски песни от български и чужди автори и композитори.

Малките художници от школата по изобразително изкуство ще представят своите най-добри рисунки от изминалата учебна година. Някои от рисунките са свързани с църковни празници, а други отразяват личните преживявания на децата. Школата при храма съществува от две години и се ръководи от Тереза Зиковска.

Коментари (0)
Коментирай
Your Contact Details:
Коментари:
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry:
:evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
Security
Please input the anti-spam code that you can read in the image.
 

Флуида ООД

© 2009-2018. Храм Свети цар Борис Варна. Всички права запазени.
Цялостно или частично възпроизвеждане на материали от сайта е разрешено единствено при коректно цитиране на източника, авторите и преводачите. Задължително е при използване на материали от този сайт в електронни издания да се поставя хиперлинк към оригиналната статия в sveticarboris.net. Благодарим за разбирането.