ПЦДОН

Начало Новини Последни новини Молим за вашата помощ!
Молим за вашата помощ! Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 18
Слаба статияОтлична статия 
Написано от Екипът на ПЦДОН   
Четвъртък, 30 Май 2013 14:06

молба за помощПравославният център за духовно обгрижване на наркозависими младежи (ПЦДОН) съществува вече повече от десет години. За това време екипът на центъра е помогнал да преборят зависимостта си от наркотични вещества и да влязат в т. нар. състояние на устойчива ремисия на огромен брой млади хора, дошли не само от улицата или от своите разпадащи се и страдащи заедно с тях семейства, не само от други сходни центрове, където не са получили адекватна или достатъчна помощ, или не са успели в достатъчна степен да се възползват от нея, но също така на близки и роднини на въцърковени православни християни, неуспели поради ред причини да се справят със зависимост в границите на собственото си семейство, включително и такива на висши и нисши клирици на БПЦ.

Центърът изнемогва финансово, защото разчита на епизодична и спорадична помощ от страна на фондации, отдели към общини и помощ от страна на храмови настоятелства и митрополия, които не винаги са в състояние да оказват очакваната помощ и съдействие. Само ще посочим, че подобен център в Москва (този, който ръководи йером. Анатолий Берестов) може да разчита на директно и постоянно финансиране от страна на руското правителство, а функциониращият в Сърбия (в околностите на Нови Сад) център, ръководен от игумена на Ковилския манастир еп. Порфирий Йегарски – на подобно финансиране от страна на Сръбската Православна Църква.

Нямайки към кого да се обърнем, за да ни помогне да устоим в дело, което сме решени да продължим, защото нашата цел (на екипа на центъра) винаги е била да помагаме и да продължаваме да помагаме, а не да правим своя или нечия друга реклама, ние се обръщаме към Православната общественост, разбирано в най-широк смисъл – и лично, и като църковни институции.

Ние вярваме, че думите на Иисус Христос „Даром сте получили, затова и даром давайте” не са условно пожелание или съвет, а са категоричен нравствен императив. Понастоящем и от много години насам няма член от екипа на ПЦДОН, който да получава заплата, по-голяма от 301 лв. месечно, включително и работещите по 240 часа месечно отговорници, буквално живеещи с обгрижваните на 24 часови смени. Затова си позволяваме, в духа на императива, който би трябвало всички ние, именуващите се по името на Христос, да споделяме, не просто да молим, а да настояваме за вашата солидарност!


Автор: Екипът на ПЦДОН с благословението на прот. Георги Фотакиев, ръководител на ПЦДОН.

Сумите може да превеждате на следната банкова сметка:

Сдружение "Отвори очи"

Първа инвестиционна банка IBAN: BG52FINV91501215277852, BIC: FINVBGSF

За контакти:

о. Георги Фотакиев - тел.: 0898470439

о. Михаил Манев (административен директор) тел.: 0899109315

Мирослав Николов (управител)- e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Православен център за духовно обгрижване на наркозависими лица
“Св. Боян Енравота - Първомъченик Български”
Адрес: гр. Варна,
кв. “Аспарухово”,
ул. “Места”38А

Коментари (0)
Коментирай
Your Contact Details:
Коментари:
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry:
:evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
Security
Please input the anti-spam code that you can read in the image.
 

Флуида ООД

© 2009-2018. Храм Свети цар Борис Варна. Всички права запазени.
Цялостно или частично възпроизвеждане на материали от сайта е разрешено единствено при коректно цитиране на източника, авторите и преводачите. Задължително е при използване на материали от този сайт в електронни издания да се поставя хиперлинк към оригиналната статия в sveticarboris.net. Благодарим за разбирането.