ПЦДОН

Начало Акатисти
Акатисти ПДФ Печат Е-мейл

ВСЯКА СЪБОТА, СЛЕД ВЕЧЕРНАТА СЛУЖБА В  ХРАМ „СВЕТИ ЦАР БОРИС – МИХАИЛ” СЕ ЧЕТАТ ТРИ АКАТИСТА В ЧЕСТ НА ТРИ ЧУДОТВОРНИ ИКОНИ НА БОЖИЯТА МАЙКА:

Господ Иисус Христос върви навсякъде по света,  а след Него крачат апостолите, мъчениците, преподобните наши отци, светителите, всички светии. Много духовни мъртъвци и много болни възкресява и изцерява Сам Той, а тази Своя дарба Спасителят е дал  и на Пречистата Си Майка Света Дева Мария и на всички Свои светии.

Ние четем в една молитва към Богородица, че Тя е помощница на обидените, надежда на обезнадеждените, застъпница на бедните, утеха на наскърбените, кърмителка на гладните, помощ и защита на всички християни. Божията Майка пристъпва  към всеки скръбен и нещастен, който Я почита православно,  и окуражително шепне на душата му: „Не плачи!” А след това се заема да му помогне. Особено много Тя обича да помага чрез Своите чудотворни икони, които като слънце огряват целия свят. Такива икони  са  и „Всецарица”, „Неупиваема чаша”,  „Възпитание” и много, много други.

Акатист към иконата на Св.Богородица - Неупиваема Чаша

Акатист към иконата на Св. Богородица – Всецарица

Акатист към иконата на Св.Богородица – Възпитание 
 

Флуида ООД

© 2009-2018. Храм Свети цар Борис Варна. Всички права запазени.
Цялостно или частично възпроизвеждане на материали от сайта е разрешено единствено при коректно цитиране на източника, авторите и преводачите. Задължително е при използване на материали от този сайт в електронни издания да се поставя хиперлинк към оригиналната статия в sveticarboris.net. Благодарим за разбирането.