ПЦДОН

Начало Новини Последни новини В храмовата книжарница пристигнаха книгите на о. Харалампос Пападопулос
В храмовата книжарница пристигнаха книгите на о. Харалампос Пападопулос Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 4
Слаба статияОтлична статия 
Четвъртък, 26 Април 2018 14:38
книгите на о. Харалампос

В книжарницата при храм "Св. цар Борис" пристигнаха книгите на популярния гръцки проповедник о. Харалампос Пападопулос "Всичко е път" и "Всеки край е едно начало", издание на сайта "Задругата". Това са първите българоезични издания на негови книги, а в сайта ни сме публикували някои негови беседи и есета.

Преводач от гръцки е Константин Константинов, редактори са Милена Андреева и Златина Каравълчева, богословската редакция е дело на Ренета Трифонова. 

Отец Харалампос е клирик на Критската архиепископия. Роден на 26 март 1975 г. в Ираклио, о. Крит. Живее в с. Пиргос, о. Крит и служи в местния храм „Света Ирина”. Женен, с три деца, едно от които е национален шампион по бокс. С интереси в областта на богословието и психологията, чийто синтез намира особен израз в неговите книги. Той се обръща към хората, които живеят тук и сега, но търсят бъдещия живот в Христос. Съвременният християнин има проблеми – със себе си, със семейството си, с работата, с всичко, което може да притесни и затрудни един човек днес. Но той има и Приятел – най-големия, най-силния, най-кроткия и същевременно най-могъщия и най-любящия: Христос. Или както казва отец Харалампос във Всичко е път: „Целта в постоянната битка с времето е да изживеем живота, който ни принадлежи и ни е дарен. По начина, по който Христос ни откри. Един живот, пълен със смисъл и екзистенциална пълнота. Ние, а не други вместо нас. За нас, а не заради очакванията на другите. Не под сянката на техния поглед. Заедно с другите, не заради другите. Без вина за това, което сме били. Без страх за това, което сме. С надежда и копнеж за онова, което можем да станем“.

Досега на гръцки са излезе четири негови книги. О. Харалампос поддържа личен блог, чрез който отваря нови пътища на комуникация най-вече с младите хора. В интернет се известен и под псевдонима отец Ливиос, както всъщност се казва неговият блог - http://plibyos.blogspot.com.cy/.

"Всичко е път" и "Всеки край е едно начало" се продават в комплект на цена от 9 лв. 

 

Коментари (0)
Коментирай
Your Contact Details:
Коментари:
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry:
:evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
Security
Please input the anti-spam code that you can read in the image.
 

Флуида ООД

Сродни статии

© 2009-2018. Храм Свети цар Борис Варна. Всички права запазени.
Цялостно или частично възпроизвеждане на материали от сайта е разрешено единствено при коректно цитиране на източника, авторите и преводачите. Задължително е при използване на материали от този сайт в електронни издания да се поставя хиперлинк към оригиналната статия в sveticarboris.net. Благодарим за разбирането.