ПЦДОН

Начало Новини Последни новини 180 години от построяването на храм „Св. Атанасий” и храмов празник тържествено ще отбележат във Варна
180 години от построяването на храм „Св. Атанасий” и храмов празник тържествено ще отбележат във Варна Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 
Написано от Варненска и Великопреславска св. митрополия   
Понеделник, 15 Януари 2018 10:23
храм Св Атанасий

През тази година се навършват сто и осемдесет години от построяването на храм „Св. Атанасий” във Варна.  По този повод и в чест на храмовия празник на 17 януари (сряда) 2018 г., от 17:00 часа  ще се отслужи вечерня (вечерна служба) с петохлебие.

На 18 януари (четвъртък) от 9:00 часа Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан ще отслужи празнична Архиерейска св. Литургия. В нея участие ще вземат свещеници от Варненска и Великопреславска епархия и от други епархии в страната и чужбина. Два църковни хора ще пеят по време на светата Литургия. Хорът при храм „Св. Атанасий” и гостуващият мъжки хор при варненската Катедрала „Успение Богородично”.

По установена вече традиция след Литургията, ще бъде отслужен водосвет и ще се освети риба, която ще се  раздава на всички присъстващи. Църковното настоятелство е приготвило 400 порции за участващите в светата Литургия миряни. За празника излиза първи брой  за 2018 година на енорийския вестник „Православен глас”, който се разпространява безплатно. Специално за годишнината митрополит Йоан ще раздаде на всички малки икони с образа на св. Атанасий.

Пак на  18 януари  от 18.00ч. в храм „Св. Атанасий” ще се проведе среща – разговор с архимандрит Максим, който е  предстоятел на храм „Св. Архангел Михаил” в Таксиархис - република Гърция.

С благословението на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан църковното настоятелство ще организира през цялата година различни събития за тържествено отбелязване сто и осемдесет годишнината на храма.

Коментари (0)
Коментирай
Your Contact Details:
Коментари:
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry:
:evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
Security
Please input the anti-spam code that you can read in the image.
 

Флуида ООД

© 2009-2018. Храм Свети цар Борис Варна. Всички права запазени.
Цялостно или частично възпроизвеждане на материали от сайта е разрешено единствено при коректно цитиране на източника, авторите и преводачите. Задължително е при използване на материали от този сайт в електронни издания да се поставя хиперлинк към оригиналната статия в sveticarboris.net. Благодарим за разбирането.