Варненска и Великопреславска св. митрополия

Флуида ООД

Направете дарение, подкрепете дейностите ни:

Търсене в сайта

05.jpg

Популярни автори

ПЦДОН

Начало Беседи Без маски в молитвата
Без маски в молитвата Е-мейл
Оценка на читателите: / 13
Слаба статияОтлична статия 
Написано от о. Харалампос Пападопулос   
Петък, 09 Юни 2017 20:29
молитва

Настъпват моменти, в които молитвата се губи, както изворът, който те е освежил и сега земята жадно го поглъща. Не намираш думи в теб. Понякога губиш дори разположението да говориш с Бога. Това обаче не трябва да ни ужасява, защото такава е човешката душа и целият ни живот. Едно вълнуващо се море - веднъж неговото затишие услажда погледа ни, а друг път вълните му плашат сърцето ни. В онези момент, в които всичко изглежда трудно и вяло, и навярно сме на предела на нашето търпение  и издръжливост сред скръбта, нека се научим да бъдем искрени в нашата връзка с Бога.

„Да, Боже мой, нямам желание за молитва, нито дори да Ти говоря. Чувствам, че имам копнеж към Теб, но съм толкова уморен и толкова хладен, че не намирам думи в мен. Навярно и не искам. . .”

Тази искреност, това мълчание, признанието, че "не мога, не чувствам, че преминавам през дълга нощ", без вини за това, без да извинявам или задушавам себе си - колкото и да ви се струва странно и парадоксално, е молитва. Защото молитвата е искрен и жив диалог с Бога. Бог винаги търси искреността на нашето Аз, за да се свърже с нея. Не нашата роля или маска. Автентичността е земята, върху която процъфтява връзката с Бога. Да можеш да Му кажеш, че Го обичаш със същата свобода, с която би Му казал, че се оплакваш от Него. Да имаш жажда да Го преследваш и друг път да оставяш на Него всяка инициатива на вашата любов...

превод: Константин Константинов

Коментари (0)
Коментирай
Your Contact Details:
Коментари:
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry:
:evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
Security
Please input the anti-spam code that you can read in the image.
 

Флуида ООД

Сродни статии

© 2009-2018. Храм Свети цар Борис Варна. Всички права запазени.
Цялостно или частично възпроизвеждане на материали от сайта е разрешено единствено при коректно цитиране на източника, авторите и преводачите. Задължително е при използване на материали от този сайт в електронни издания да се поставя хиперлинк към оригиналната статия в sveticarboris.net. Благодарим за разбирането.