ПЦДОН

Начало Святост Св. Йоан Шанхайски - добре настроена арфа, на чиито струни свиреше ръка от Небето
Св. Йоан Шанхайски - добре настроена арфа, на чиито струни свиреше ръка от Небето Е-мейл
Оценка на читателите: / 13
Слаба статияОтлична статия 
св. Йоан Шанхайски и Санфранцискански
 
Веднъж в Шанхай владика Йоан беше повикан да причасти един човек на смъртно легло в руската болница. Владиката взел със себе си един свещеник. Като пристигнал в болницата, видял един млад и жизнерадостен мъж, на около 20 години, който свирел на хармоника. Този млад човек трябвало да бъде изписан от болницата на следващия ден. Владика Йоан го повикал с думите: "Искам сега тебе да причастя". Младежът веднага се изповядал и причастил.
 
Учуденият свещеник попитал владиката, защо не отишъл при човека, който умира, а се задържал при този очевидно здрав и млад човек. Владиката му отговорил: "Той ще умре довечера, а онзи, който е тежко болен, ще живее още много години."

Така се и случило. Не е възхитително, че владиката беше прозорлив. Трогваше неговата необикновена готовност за извършване на Божието дело. Той приличаше на добре настроена арфа, на чиито струни свиреше ръка от Небето.

източник: amvon.mk

Коментари (0)
Коментирай
Your Contact Details:
Коментари:
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry:
:evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
Security
Please input the anti-spam code that you can read in the image.
 

Флуида ООД

© 2009-2018. Храм Свети цар Борис Варна. Всички права запазени.
Цялостно или частично възпроизвеждане на материали от сайта е разрешено единствено при коректно цитиране на източника, авторите и преводачите. Задължително е при използване на материали от този сайт в електронни издания да се поставя хиперлинк към оригиналната статия в sveticarboris.net. Благодарим за разбирането.