ПЦДОН

Начало Видео Филми Писателят Калин Терзийски за будителите
Писателят Калин Терзийски за будителите Е-мейл
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Събота, 31 Октомври 2015 11:20

На 25 октомври, във втория ден на фестивала „Будителски слова”, който се провежда в ДПЦ "Св. архангел Михаил" ученици от Варненската търговска гимназия, Първа езикова гимназия, Пета езикова гимназия и професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване, както и други гости на Духовно-просветния център дойдоха на среща с Калин Терзийски. Писателят Терзийски пристигна специално за фестивала, за да каже своето „Слово”. То беше за събудения и заспалия, за четящия и нечетящия, за вярващия в Бога и за невярващия, за оплакващите се хора и за неоплакващите се. Говори за лицемерието, за дълбокото упование, за своята вяра откровено и извън средностатистическото малодушие. Разказът се въртеше около „приспивателните хапчета” на днешния ден – умните телефони, моловете, консуматорския сън, дори книгите, дори църквата. Вижте целия запис от беседата му:

 

източник: arhangel.bg

Забележка: Запазваме правото си да не сме съгласни с вижданията на писателя относно естеството на вярата. Очевидно г-н Терзийски е надарен с ораторски талант, но, уви,когато една дарба не се култивира с християнско смирение, се получават и подобни нелепи умозаключения. За съжаление Калин Терзийски явно е поредният "интелектуалец", който е абсолютен профан по църковните въпроси, но за сметка на това се изказва като авторитет от последна инстанция.

 

Флуида ООД

© 2009-2018. Храм Свети цар Борис Варна. Всички права запазени.
Цялостно или частично възпроизвеждане на материали от сайта е разрешено единствено при коректно цитиране на източника, авторите и преводачите. Задължително е при използване на материали от този сайт в електронни издания да се поставя хиперлинк към оригиналната статия в sveticarboris.net. Благодарим за разбирането.