ПЦДОН

Начало Новини Последни новини Концерт, посветен на варненския композитор Добри Христов за Деня на народните будители
Концерт, посветен на варненския композитор Добри Христов за Деня на народните будители Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 3
Слаба статияОтлична статия 
Написано от Пресцентър на Варненска и Великопреславска св. митрополия   
Сряда, 28 Октомври 2015 19:15

плакатътНа първи ноември – Ден на народните будители, от 18.00 часа, в концертната зала на Градската художествена галерия „Борис Георгиев” ще се проведе концерт по повод 140 години от раждането на големия наш композитор Добри Христов. Събитието е под надслов: „Пеем твоите песни, учителю”. Реализира се с благословението на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.

Организатори са Варненска и Великопреславска митрополия, църковното настоятелство при храм „Св. Атанасий”, събитието се осъществява и с подкрепата на Община Варна. В концерта участие ще вземат:  хор на моряците ветерани „Христо Манолов”, дамски камерен хор при храм „Св. Атанасий”, детски хор „Ангели” при същия храм и хор „Касиана Доместика” - гр. Шумен.

В програмата е включена богата китка от музикалните произведения на варненския композитор. Солисти са: Жасмина Богословова, Светлана Рафаелян, Боряна Равноустова, Любомир Григоров, а на рояла ще бъде Мариана Григорова.

Входът е свободен.

Коментари (0)
Коментирай
Your Contact Details:
Коментари:
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry:
:evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
Security
Please input the anti-spam code that you can read in the image.
 

Флуида ООД

© 2009-2018. Храм Свети цар Борис Варна. Всички права запазени.
Цялостно или частично възпроизвеждане на материали от сайта е разрешено единствено при коректно цитиране на източника, авторите и преводачите. Задължително е при използване на материали от този сайт в електронни издания да се поставя хиперлинк към оригиналната статия в sveticarboris.net. Благодарим за разбирането.