ПЦДОН

Начало Новини Последни новини Отбелязваме една година от смъртта на патриарх Максим
Отбелязваме една година от смъртта на патриарх Максим Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 3
Слаба статияОтлична статия 
Сряда, 06 Ноември 2013 07:05
 
дядо МаксимДнес се навършва една го­ди­на от кон­чи­ната на патриарх Максим (1914-2012), съобщиха от Светия синод.

В съ­бор­ния храм "Ус­пе­ние Бо­го­ро­дич­но" на Тро­ян­с­кия манастир, където е гробът на патриарх Максим, днес ще бъ­де от­с­лу­же­на за­у­по­кой­на света ли­тур­гия от Ловчанския митрополит Гавриил и ар­хи­е­реи на Българската православна църква. В края на литургията ще се из­вър­ши па­ни­хи­да, въз­г­ла­ве­на от бъл­гар­с­кия пат­ри­арх Не­о­фит в със­лу­же­ние с Великотърновския митрополит Григорий, Ловчанския митрополит Гавриил, Доростолския митрополит Амвросий, епископи - Стобийски Наум, Браницки Григорий, Агатоникийски Борис, както и архим. Дионисий, архим. Виктор, архим. Емилиян, архим. Викентий и др.

Светият синод приканва всич­ки пра­вос­лав­ни хрис­ти­я­ни да по­ме­нат в мо­лит­ва пре­се­ли­лия се от нас бъл­гар­с­ки пър­во­йе­рарх и да учас­тват в по­мен­ни­те бо­гос­луж­би, които ще се отслужат по православните храмове в страната.
 
текст: dnevnik.bg
 
Коментари (0)
Коментирай
Your Contact Details:
Коментари:
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry:
:evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
Security
Please input the anti-spam code that you can read in the image.
 

Флуида ООД

© 2009-2018. Храм Свети цар Борис Варна. Всички права запазени.
Цялостно или частично възпроизвеждане на материали от сайта е разрешено единствено при коректно цитиране на източника, авторите и преводачите. Задължително е при използване на материали от този сайт в електронни издания да се поставя хиперлинк към оригиналната статия в sveticarboris.net. Благодарим за разбирането.