Варненска и Великопреславска св. митрополия

Флуида ООД

Направете дарение, подкрепете дейностите ни:

Търсене в сайта

01.jpg

Популярни автори

ПЦДОН

Начало
Икона на светите страстотерпци император Николай Александрович и неговото семейство ще бъде дарена на Катедралния храм във Варна
Написано от Варненска и Великопреслaвска митрополия   
Сряда, 06 Февруари 2013 21:39

 

 

Варненска и Великопреславска света митрополия кани всички жители и гости на град Варна да вземат участие в голямото духовно тържество – посрещането на иконата на светите страстотерпци император Николай Александрович и неговото семейство.

продължава>
 
Да си спомним за архим. Йоан Крестянкин: "Слово за малките добрини"
Вторник, 05 Февруари 2013 08:30

Днес се навършват 7 години от блажената кончина на един от най-обичаните съвременни руски старци и проповедници - архим. Йоан Крестянкин. Роден е в гр. Орьол на 11 април 1910 г. През 1945 г. бил ръкоположен за дякон, а малко по-късно - за свещеник от Московския патриарх Алексий I в Измаиловския храм "Рождество Христово". Там той служил до 1950 г., когато комунистическата власт го арестувала по обвинение за антисъветска агитация.
продължава>
 
Покана към всички родители
Написано от Добринка Иванова - Неделчева   
Неделя, 03 Февруари 2013 21:30
 
 
Неделното училище към енорията на храм "Св. цар Борис" кани всички родители на 10 февруари 2013 г. (неделя) да дойдат с децата на урок. Темата на занятието ще бъде "Светото Причастие".
продължава>
 
Сретение Господне - празник на съзряващата душа
Написано от протопр. Александър Шмеман   
Петък, 01 Февруари 2013 19:24
 
Сретение ГосподнеЧетиридесет дни след Рождество Христово енориите на Православната църква празнуват Сретение Господне. Тъй като този празник обикновено се случва в делничен ден, ние почти го забравяме, въпреки че той отбелязва завършването на коледното време и разкрива осъзнаването на пълния смисъл на Рождеството от човека, пребъдващ в чиста и пълна радост.
продължава>
 
Митрополит Антоний Сурожки: Култът към личността на духовника
Четвъртък, 31 Януари 2013 11:25
източник: dveri.bg, превод от руски: Анна Георгиева

- Какво ще кажете за онези общности, където се създава култ към личността на свещеника и всяка негова дума, не само по въпросите на духовния живот, но и по политически и други въпроси, се възприема като проява на Божията воля?

- Култът към личността е едно от най-вредните явления не само в църковния живот, но и изобщо в целия живот, включително и политическия. В областта на политиката политическият култ към личността намира своята крайност в диктатурата и в това, че някой, като е направил впечатление на околните, получава власт, за която няма никакво право поради вътрешното си съдържание, тоест що се отнася до зрялост, мъдрост и знания. Култът към личността трябва да се изкоренява по всякакъв начин.
продължава>
 
Откри се новата сграда на неделното ни училище (снимки)
Написано от Добринка Иванова - Неделчева   
Понеделник, 28 Януари 2013 21:47

С Божията помощ и по молитвите на св. Климент Охридски, в неделя (27.01.2013 г.) открихме новото Неделно училище. След едногодишно гостуване на Дневния център към ПЦДОН вече имаме собствено помещение! Отслужен бе водосвет, на който присъстваха енориаши, църковни настоятели, родители и деца. След благодарствения молебен проведохме редовно занятие с децата. Благодарим на всички дарители!

продължава>
 
Започва провеждането на духовни беседи в енорията
Сряда, 23 Януари 2013 11:25
 
 
Църковното настоятелство при храм "Св. цар Борис" обявява, че от 24.01.2013 г. (включително) започва провеждането на духовно-нравствени беседи за членове и гости на енорията всеки четвъртък от 18.00 ч в храмовата сграда. Беседите се водят от чредния енорийски свещеник, като представляват и част от духовното обгрижване на младежите от ПЦДОН "Св. Боян Енравота".
продължава>
 
Богоявление в кв. Аспарухово - фотогалерия
Понеделник, 07 Януари 2013 11:30
 

С празнично-възкресна св. Божествена литургия водена от свещеноиконом Добромир Георгиев, литийно шествие и велик водосвет бе отбелязан празника Богоявление от енорията на варненския храм "Св. цар Борис" - кв. Аспарухово. На кея в квартала пристигна за да хвърли кръста в морето и Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Кирил. Кръстът бе изваден от 16 - годишния Георги Йосифов.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 121 122 123 124 Следваща > Край >>

Страница 123 от 124

Флуида ООД

© 2009-2017. Храм Свети цар Борис Варна. Всички права запазени.
Цялостно или частично възпроизвеждане на материали от сайта е разрешено единствено при коректно цитиране на източника, авторите и преводачите. Задължително е при използване на материали от този сайт в електронни издания да се поставя хиперлинк към оригиналната статия в sveticarboris.net. Благодарим за разбирането.